x

Sarajevo dobilo grandiozno zdanje: Zavirite u Bingo City Center

Sarajevo je dobilo novi Bingo City Center. 

Grandizno zdanje na adresi Džemala Bijedića 160 u Novom Gradu počelo je danas s radom.

S obzirom na epidemiološku situaciju i mjere koje su na snazi kompanija se odlučila da povodom otvorenja ne organizira veliki događaj, ali su organizirali obilazak za medije. Iz Binga zamolili sve posjetitelje da poštuju propisane higijensko-epidemiološke mjere prilikom posjete centru.

Bingo City Center zauzima površinu od 44.500 kvadratnih metara te svojom veličinom i kvalitetom ponude predstavljati neponovljivo iskustvo shoppinga u glavnom gradu BiH.

Radi se o prvoj fazi otvorenja u kojoj kupcima svoja vrata otvaraju hipermarket Bingo Plus, dm, Cocozebra, Caffe slatičarna Vatra, Juicy bar Bum Bar, Cvjećara Art, Optika Loris, Pixel mobile shop, Nakit Swiss & Jewellery, frizerski salon Change studio, IQOS, apoteka Pharmacy i poslovnica BH pošte.

Poseban doživljaj posjetiteljima će biti kupovina u hipermarketu koji se proteže na čak 10.700 m2. Riječ je o hipermarketu koji je zamišljen kao mjesto na kojem kupac može pronaći baš sve što mu treba, a sve po prepoznatljivim Bingovim cijenama. Povoljno i sve na jednom mjestu je slogan koji krasi ovu modernu trgovinu.

Kako poručuju iz ovog trgovačkog lanca, jedinstven ambijent na odjelima Galerije okusa, Pet shopa, vinoteke, Techno i Fashion shopa, ali i ostalih odjela, oduševit će i najzahtjevnijeg potrošača. Ovaj market sa devetnaest blagajni će sigurno postati omiljeno mjesto za sve vrste kupovine u Sarajevu.

U sklopu hipermarketa je i kutak za predah, gdje će kupci moći konzumirati hranu kupljenu na gastro odjelu, pekari ili delikatesu.

Tatjana Paunoski, rukovoditeljica marketing službe i PR jedne od najvećih kompanija u BiH, precizirala je da je danas vrata otvorio hipermarket te 10 zakupaca. Samo u hipermarketu posao je dobilo 130 radnika, a očekuje se da će taj broj u narednom periodu rasti. Ona je, govoreći o centru, navela brojne novine, poout savremenog nacina plaćanja QR kodom i sl.

Načelnik Općine Novi Grad Semir Efendić istakao je da ova općina prednjači kada su u pitanju investicije te je izrazio zadovoljstvo da je Bingo odlučio da investira u ovo područje, pogotovo u vrijeme pandemije. On je građanima poručio da kupuju domaće i tako jačaju ekonomiju.

Otvaranju centta prisustvovao je i federalni premijer Fadil Novalić, koji je Bingu čestitao na velikom poduhvatu. Posebno ga, kako je istakao, raduje činjenica da je kupcima na raspolaganju veliki izbor domaćih proizvođača.

Čestitke je uputio i britanski ambasador Matt Field, koji je ovom prilikom podsjetio na uspješnu saradnju Binga i Tesca, jednog od najvećih trgovačkih lanaca u Velikoj Britaniji. Najavio je nastavak te saradnje.

.

.

.

.


(Tekst: Radio Sarajevo/ Foto: Mirnes Mašić)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.