x

Zenica

Sarajevo pobjednik Kupa Bosne i Hercegovine! (Galerija)

Finalni meč Kupa Bosne i Hercegovine 2020/21. u kojem su se sastali banjalučki Borac i Sarajevo odigran je jučer u Trening centru NS/FS BiH u Zenici.

Nakon 90 minuta igre nije bilo golova, a nakon izvođenja jedanaesteraca Kup je osvojila ekipa Sarajeva.Sarajevo je prvo zaprijetilo u 24'. Jasmin Mešanović je pokušao iskosa sa desne strane, ali je loptu poslao preko gola.

Na drugoj strani David Čavić u 33' odlično prolazi po lijevoj strani i ubacuje loptu na peterac za Elvisa Mehanovića koji neometan loptu šalje pored gola.

Krilni napadač Sarajeva, Jukić je u 37' imao dobar pokušaj sa ivice kaznenog prostora, a lopta odlazi tik pored stative.

Uzvratio je 3 minute poslije sa distance kapiten Borca Stojan Vranješ, međutim ni on nije bio precizan.Vranješ je 56' prvi zaprijetio u nastavku, ali je Vladan Kovačević zaustavio njegov udarac.

Sarajevo je u 66' imalo odličnu priliku preko Jasmina Mešanovića. Napadač „Bordo“ tima je krenuo sam ka protivničkom golu, zaobišao i golmana Nikolu Lakića, ali je njegov šut sa gol-linije u korner izbacio Đorđe Ćosić.Vezista Borca Aleksandar Vojnović u 72' dobro šutira sa dvadesetak metara, a lopta ponovo završava u gol-autu.Matthias Fanimo u 78' iz slobodnog udarca šalje loptu iznad prečke.

Sljedeću priliku imali su Banjalučani. David Čavić je centrirao iz slobodnog udarca, najviši u skoku bio je Đorđe Milojević, a Kovačević dobro interveniše i to je bila posljednja šansa na utakmici.

Uslijedilo je izvođenje jedanaesteraca gdje su se bolje snašli igrači iz Sarajeva pobijedivši 4:1.Pehare i medalje finalistima uručili su Predsjednik NS/FS BiH Vico Zeljković, potpredsjednik Irfan Durić i generalni sekretar Adnan Džemidžić.

Borac-Sarajevo 0:0 – PENALI 1:4

Trening centar NS/FS BiH, Zenica.Sudija: Irfan Peljto (Sarajevo).Sudije asistenti: Senad Ibrišimbegović (Travnik), Davor Beljo (Mostar).4. sudija: Miloš Gigović (Gradiška).Delegat: Haris Gvozden (Sarajevo).Kontrolor suđenja: Radoslav Vukasović (Trebinje).Žuti kartoni: Ćosić (Borac), Mešanović, Oremuš (Sarajevo).


Borac: Nikola Lakić, Dejan Uzelac, Đorđe Ćosić, Siniša Dujaković, Aleksandar Vojnović, Marko Brtan (90+2. Amar Tahrić), Aleksandar Subić (90+2. Dejan Bosančić), David Čavić, Stojan Vranješ (65. Panagiotis Moraitis), Dejan Meleg (77. Đorđe Milojević), Elvis Mehanović. Trener: Marko Maksimović.

Sarajevo: Vladan Kovačević, Mirko Oremuš, Anel Hebibović (86. Zinedin Mustedanagić), Jasmin Mešanović, Krste Velkoski, Hrvoje Miličević, Ivan Jukić (65. Haris Handžić), Andrej Đokanović (77. Slobodan Milanović), Amer Dupovac, Matthias Fanimo, Joachim Adukor. Trener: Dženan Uščuplić.

,

.

.

Pahuljko  /  nfsbih

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.