x

Mlada bh. plivačica

Sarajevo pomaže Lani Pudar u pripremama za Olimpijske igre: Obezbijeđeni smještaj i treninzi

Bosna i Hercegovina u Lani Pudar ima jednu od najperspektivnijih sportiskinja svijeta.

Lana se sa EP za juniore vraća sa dva srebra i jednim zlatom, a na Olimpijskim igrama u Tokiju sigurno nas očekuju novi veliki rezultati ove "djevojčice" rođene 2006. godine.

Sjajni rezultati podigli su na noge mnoge ljude u BiH, a oglasila se dogradonačelnica Sarajeva, Anja Margetić koja je potvrdila da će Lana Pudar dio priprema obaviti u Sarajevu gdje su joj obezbijeđeni uslovi za normalno treniranje.


"Sretna sam i ponosna! Lana Pudar je napravila historijski rezultat za bh. plivanje. Posebno mi je drago što sam svojom novom pozicijom uspjela doprinijeti nastavku Lanine karijere. Naša Lana će nakon povratka iz Tokija svoju karijeru nastaviti dijelom graditi i u Sarajevu! Uspjeli smo, u saradnji sa načelnikom Hasan Tanović i predsjedavajućim OV Robertom Pleše osigurati općinski stan u kojem će Lana sa svojim trenerima boraviti kada bude u Sarajevu. Sa upravom bazena na Otoci smo osigurali dva termina dnevno za nju i druge perspektivne plivače i plivačice. Sada će bazen dva puta u toku dana biti postavljen na 50 metara", napisala je Anja Margetić na svom FB profilu i dodala:


"Posebno mi je drago što sam iz budžeta Grada Sarajeva osigurala sredstva za Lanu i njenu ekipu. Hvala načelniku Tanoviću, predsjedavajućem Robertu i vijećniku Ahmedu na pomoći, hvala upravi bazena, hvala kolegama iz gradske uprave, a najviše hvala Laninim trenerima za sve što rade. Sarajevo je olimpijski grad i mora biti srce olimpijskog sporta u BiH, privlačiti sportiste, osiguravati im uslove za napredak, koristiti svoju infrastrukturu i razvijati novu. Lana čestitam i dobro došla u Sarajevo, cijela Bosna i Hercegovina, pa tako i Sarajevo tvoja je kuća i treba da bude kuća svim bh. sportskim talentima i nadama."


(Sport Sport)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.