x

Sarajevo se oprostilo od Markana, još jedne legende grada!

"Upravo saznam da je umro Marko... naš divni insan i prodavač novina. Baš tu. Na Carevom mostu. Hvala mahali što ga se sjetila. I ovo cvijeće umotano u novine... nemam riječi..."

Jedna je ovo od mnogobrojnih poruka kojie su jučer Sarajlije objavili na društvenim mrežama, opraštajući se od legendarnog sarajevskog kolportera.

Markan, pravog imena Marko Didoi rođen je 30. augusta 1958. godine, a preminuo je 6. juna.


Fotografije: Radiosarajevo

"Svaka novina ima širinu redka, visinu pisma, oblik pisma, formulu jednu koju ni jedan programer ne more pogodit’. Ja sam radio u pripremi štamparske forme i otiš’o sam, fala Bogu, od njih i onda sam odmah nastavio raditi", govorio je Markan svojevremeno, zapisao je Avaz.


Kažu da je o fudbalu znao više od svih. Znao je napamet nabrojati sastave klubova, a grad Sarajevo volio je s posebnom nježnošću...

Marko je ukopan na Gradskom groblju Bare danas.

Na sahrani ovom divnom običnom čovjeku, došla je njegova raja, političari, muzičari, mnoge javne ličnosti i brojni drugi koje je on znao oraspoložiti sa samo dvije rečenice prodavajući im novine. Među poznatim su bili: Dino Merlin, Almir Čehajić Batko, Semir Cerić Koke, Dino Konaković...

Neka ti je laka zemlja bosanska divni čovječe.

.

.

.

.

.

.

.

Foto: Radiosarajevo

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.