x

Sarajevski ugostitelj Adil Šurković pobjednik šeste bilećke džipijade

Jedan od vlasnika Caffe Bar Mojito, ilidžanskih kafića ClubD Moll i CaffeBar Coyote  Adil Šurković iz Sarajeva pobjednik je šeste bilećke džipijade koja je završena trkama na poligonu u Zvijerini, a ove godine džipijada je okupila preko stotinu ljubitelja ovog adrenalinskog sporta.

Šurković je pokazao najviše vozačkog umijeća tokom hard trke. Drugo mjesto u ovoj kategoriji osvojio je Mladen Subotić, a treći je bio Muhamed Čamdžić.

Pobjednik ovogodišnje džipijade, Adil Šurković, koji se off road vožnjom bavi 15-tak godina, izrazio je zadovoljstvo zbog pobjede i istakao da mu je posebno drago što je pobijedio u Bileći, jer je ovdje jedna od najzahtjevnijih staza.









"Ovo je drugi put da učestvujem. Svake godine je sve bolja organizacija. Trka je bila odlična, staze su bile dobre. Da ne pretjerujem, svjetskog karaktera su bile staze, organizacija i sve ostalo. Bileća je poznata po tome što ima kamena više u odnosu na Banjaluku, Kozarsku Dubicu, Zvornik i druga mjesta, pa je samim tim teže voziti”, rekao je Šurković.

Danko Krnojelac iz Foče je bio najbolji u soft 1 kategoriji vožnje. Krnojelac je višegodišnji učesnik bilećke džipijade. Kako je rekao, ovogodišnja džipijada je jedna od najbolje organizovanih do sada.


“Svake godine učestvujem. Vrlo sam zadovoljan organizacijom takmičenja, staza je jako dobra. Mi smo licencirani takmičari bh saveza tako da nastupamo širom BiH, a ove godine bilećki domaćini su kao i prethodnih, bili na nivou zadatka”, rekao je Krnojelac.

Pobjednik ovogodišnje soft 2 vožnje je Jasmin Avdić.

Danas je održana i turist trka u kojoj je najbolji bio Milan Dostinić. Drugo mjesto u ovoj kategoriji osvojio je Ranko Lučić, a treći je bio Saša Pantić.


Organizator bilećke džipijade, Aleksandar Dangubić, izrazio je zadovoljstvo načinom na koji je šesta bilećka džipijada protekla. Kako je rekao, organizacija džipijade i priprema terena je protekla nešto lakše nego prethodnih godina, jer su umjesto jesenjeg termina ove godine izabrali ljetnji termin, što im je uveliko olakšalo posao.

“Džipijada je protekla bez većih problema i poteškoća. Aktivno smo je pripremali mjesec dana tako da su svi segmenti vezano za stazu i za održavanje manifestacije bili potpuno pripremljeni. Mi smo svake godine imali velike probleme po pitanju organizacije i pripremanja staza u 11. mjesecu zato što su dani kišni i kratki. Ove godine smo dobili ljetni termin, tako da su nam pripreme išle jako lijepo, jer je bilo sunčano vrijeme a pred samu džipijadu je pala kiša, tako da nam je i to pogodovalo”, rekao je Dangubić.


Šesta bilećka džipijada je bila prvenstvena na nivou off road saveza Bosne i Hercegovine i boduje se za šampionat BiH, a u sastavu je četvrte prvenstvene trke BiH.

Organizator šeste bilećke džipijade je “Tajfun tim BGT – Bileća” sastavljen od ekipa iz Bileće, Gacka i Trebinja.


(Mojahercegovina.com)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.