x

Bh. veznjak napušta Torino?

Sarri je već otpisao Pjanića i dovodi mu zamjenu

Maurizio Sarri navodno je već otpisao bh. veznjaka Miralema Pjanića za narednu sezonu.

Trener Juventusa spreman je da se odrekne usluga 30-godišnjeg bh. veznjaka i Pjanić će vjerovatno završiti na transfer listi ovog ljeta.

Već nekoliko mjeseci se spominje Pjanićev odlazak iz Torina. To bi se na kraju moglo i dogoditi, a italijanski mediji su prethodnih dana pisali kako bi Miralem mogao obući dres PSG-a.

Juventus bi Parižanima ponudio Miralema Pjanića ili Alexa Sandra za Maua Icardija uz određenu novčanu naknadu. Gazzetta navodi da je cilj da obje strane budu sretne razmjenom i pokušat će u narednim sedmicama napraviti dogovor.

Naravno, PSG bi prvo trebao da otkupi ugovor argentinskog napadača od Intera i da ga zatim pošalje u Torino, što ne bi trebao da predstavlja problem.

A Maurizio Sarri već je našao zamjenu za Pjanića. To je italijanski reprezentativac i veznjak Chelseaja Jorginho. Sarri je veliki ljubitelj igre ovog fudbalera i glavni je igrač u njegovoj 'Sarriball' igri koju preferira.

Pokušao je iskusni stručnjak protekle sezone Pjanića staviti u ulogu Jorginha koju je kod njega igrao u Napoliju i Chelseaju, ali očigledno se bh. fudbaler nije snašao i zbog toga Sarri sada želi svog miljenika u Juventusu.

Pjanić bi prema svemu sudeći mogao napustiti Bianconere, a vidjet ćemo hoće li se to zaista i dogoditi.


(Sport Sport)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.