x

tvrde italijani

Sarri preuzima klupu Juventusa, Guardiola tri puta odbio Staru damu

Chelseajev trener Maurizio Sarri preuzet će Juventus na ljeto, a zvanična potvrda dogodit će se nakon finala Evropske lige koju Plavci igraju protiv Arsenala u srijedu u Bakuu, prenose italijanski mediji.

Sarri je, kako za portal SNAI piše novinar Tancredi Palmeri, pristao na platu od 7 miliona eura godišnje, ali detalji ugovora nisu objavljeni.

Pregovori između Sarrija i Juventusa navodno traju već nekoliko dana u Londonu, a ako Chelseajev šef Roman Abramovič ne bude pristajao ni na jednu ponudu, italijanski stručnjak će na svoju štetu prekinuti saradnju.

Podsjetimo, novinska agencija AGI nedavno je objavila kako je Pep Guardiola sve dogovorio s Juventusom te je navodno 4. juna trebao biti potpisan četverogodišnji ugovor vrijedan 24 miliona eura po sezoni.

Međutim, Palmeri navodi kako je Guardiola tri puta odbijao Juventus zbog svoje vjernosti Manchester Cityju, s kojim se uskoro sprema potpisati novi bogati ugovor.

Čelnici Juventusa očito su se pomirili s tom činjenicom pa će Sarri pokušati nastaviti Juveovu dominaciju u Italiji te napasti trofej osvajača Lige prvaka.


(Klix)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.