x

popularan trend

Šator za kampovanje kao hotel s pet milijardi zvjezdica

Sigurno mislite da ne postoji ništa bolje od boravka u hotelu s pet zvjezdica. Ipak postoji, hotel s pet milijardi zvjezdica, ali samo ako volite kampovati. Kampovati znači ostaviti sve iza sebe, TV, videoigre, mobilni telefon, internet i sav stres koji svakodnevno proživljavate te naći mir u prirodi.

Zamislite samo da možete napustiti sve obaveze. Uzeti šator u ruke, nešto hrane i otisnuti se u najljepše predjele svoje države ili čak i dalje. Ovaj trend je u posljednje vrijeme veoma popularan na Instagramu, a ono što je primjetno jeste da kamperi obično koriste šatore s transparentnim krovom.

Na ovaj način se stapate s prirodom, a vaše kampersko iskustvo mnogo je zanimljivije nego li u običnom šatoru.

Samo zamislite koliko bi bilo lijepo da ušuškani u šatoru gledate zalazak sunca, čitajući omiljenu knjigu uz topli čaj.

Želite li u potpunosti uživati, birajte toplije vrijeme bez kiše i snijega. Iako vam komarci mogu stvarati problem, sprej protiv ovih napasti spasit će vas, a vi ćete se moći istinski odmoriti i napuniti baterije za nove životne pobjede. 

No, morate znati da je kampovanje mnogo više od krajolika koji oduzima dah. Kada ste u divljini, morate znati mnogo stvari. Morate naučiti kako da pravilno postavite šator, zapalite vatru i znati vratiti se do šatora kada krenete da skupljate drveće po šumi za potpalu vatre. 

Probajte i ostale aktivnosti koje vam kampovanje omogućava, poput ribolova, planinarenja ili vožnje kajakom.

Još jedan vrlo važan aspekt kampovanja je što vam pomaže izgraditi i ojačati odnose. Imat ćete priliku razgovarati i ponovo se povezati s ljudima. U takvim situacijama uvijek imate o čemu razgovarati. Samo se okupite oko logorske vatre i podijelite s ljudima priču o tome kako ste proveli dan, ali i neke anegdote iz svog života.

Kampovanje nije glamurozna aktivnost, ali upravo u tome je njegova ljepota. Pa ukoliko ste tip koji uvijek i u svakoj prilici želi izgledati lijepo, kampovanje nije za vas.


(Klix)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.