x

Saudijska princeza osvaja ljepotom: Ne nosi hidžab i ruši stereotipe o arapskim ženama

Ova saudijska princeza ostavlja bez daha gdje god da se pojavi. Kada kažemo da je riječ o saudijskoj princezi, onda bi ste vjerovatno pomislili kako nosi neku baš tradicionalnu odjeću, ali to nije tako.

Njeno ime je Ameerah Al Taweel i ona svojom ljepotom jednostavno osvaja bez teksta. Dobro se oblači i mnogi su je prozvali za jednu od najbolje obučenih žena.Iako ima novac, ona nije od onih bogatašica koje taj isti novac troše za samo svoje potrebe.

Ona je veliki humanista. Posjetila je više od 70 zemalja svijeta. Pomaže raznim afričkim zemljama, a otvorila je centar za islamske studije na Kembridžu. Ona na svaki način želi da doprinese pravu žena koja su dosta ugrožena u Saudijskoj Arabiji.

Zakon je dosta rigorozan za žene, kojima je dosta toga zabranjeno. Tek od skora je dozvoljeno da žene polažu za vozačku dozvolu. Princeza je čak izjavila da će i ona biti od prvih žena koje će voziti saudijskim cestama.

Zbog njenih uvjerenja joj mnogi prijete, ali ona ne namjerava prestati zbog toga. Bori se za svoje ciljeve i pomaže drugima. Želi ženama u Saudijskoj Arabiji da bude primjer jer su one najviše potlačene. Izgleda vrlo lijepo kao što ste mogli vidjeti u ovom članku.

Primjer je djevojke koja ne posjeduje samo fizički izgled, već dobrotu i inteligenciju. Nadamo se da će uticati da promijeni pogrešna uvjerenja koja vladaju u njenoj državi i da će mnogima biti motivacija za bolje sutra. Žalosno je što žene često bivaju potlačene i uskraćene su za dosta toga.


(expresstabloid.ba)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.