x

Savršena punoća usana u samo nekoliko koraka

Želite da uvećate usne sami, u kućnoj radinosti, jer ste u karantinu već duže vrijeme. Sve je moguće, a savjete kako da to učinite podijelili su američki stručnjaci za šminku.

Kako da uvećate usne u kućnoj varijanti? Prema umjetničkom šminkeru Kejti Džejn Hjuz iz Njujorka, preklapanje usana jednostavno uključuje stvaranje sitnih sjenki na određenim mjestima kako bi izgledale punije nego što zapravo jesu.

– Ako pogledate gdje usne mogu prirodno da se podižu ili spuštaju, samo trebate da pojačate te sjenke kao što biste koristili bronzere ispod jagodica kada pravite kontrast – kaže ona za Allure.

Evo nekoliko savjeta i trikova koji će vam pomoći da upravo to učinite:

Označite Kupidov luk

Kupidov luk je vrh vaših usana u obliku srca. Kod nekih je to definisanije (kao što je kod Rihanne), a kod drugih je suptilnije. Ako tu nanesete neki highlighter (ne pretjerujte), on će vam pomoći kada započnete crtanje olovkom.

Kada istaknete Kupidov luk to će vam pomoći da skrenete pažnju na usne i podignete i povećate oblik usana. Da biste istaknuli tako malo i precizno područje, najbolje je da koristite ravnu četkicu za sjene i highlighter.

Izaberite odgovarajuću nijansu obloge za usne

Ovo bi mogao da bude najteži dio. Početnici treba da odaberu olovku nijanse koja odgovara boji ivice usana.

Usredsredite se na sredinu usana

Zaokružite liniju gornje usne sa obje strane – umjesto da slijedite prirodnu liniju usana – i povežite prostor između Kupidovog pramca da biste stvorili iluziju o podignutom izgledu. Kada radite na donjoj usni, samo precrtajte sredinu usne da biste stvorili debeo, napumpan oblik srca.

Hjuz takođe preporučuje da zasjenite uglove usana i dno usana s puderom ili kremom za konturisanje, tako da sredina izgleda izraženije i punije. Lično, najdraži način da to uradite je prekrivanje Kupidovog pramca i donje usne (samo u sredini), a zatim povlačenjem lajnera ka prirodnoj liniji usana sa strane.


(Ljepota i zdravlje)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.