x

Savršeni modni odabir za posao

Potpuna suprotnost formalnom kodeksu je ležeran način odijevanja, što je popularno kod većine zaposlenika budući da im je dat izbor šta da obuku.

Ležerni način odijevanja podrazumijeva razne kombinacije, bilo da se radi o farmericama, suknjama i ostalim odjevnim predmetima. Ali i kod ležernog kodeksa odijevanja postoje pravila, a to je da zaposlenik na odjeći ne smije imati natpis koji bi mogao biti uvredljive prirode.

Smart casual se odnosi na kodeks odijevanja koji za razliku od formalnog dozvoljava i brojne modne dodatke. Košulja, hlače, vesta i lijepa ogrlica biće savršeni modni odabir za dan na poslu.

Neke kompanije dozvoljavaju ležerni način odijevanja, ali samo za određene dane u sedmici. Tako većina advokatskih ureda dopušta zaposlenicima da petkom odjenu što god žele, farmerice ili možda nešto drugo. Takve kompanije obično propisuju kombinaciju poslovno-ležernog načina odijevanja, koja naprimjer vrijedi za sve dane u sedmici osim petka.

Svaki modni odabir treba biti dobro promišljen jer će osoba u tome provesti cijeli dan.


(oslobodjenje.ba)

KOMENTARI
1

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.


KREDITNA PONUDA U 72 SATA Za sve vaše potrebe za kreditima, ili finansiranje vaših projekata, nekretnina kontakt: [email protected] o m whartsapp: +33601256710