x

Savršeno i jednostavno jelo za posni ručak

Iz Bakine kuhinje donosimo vam jelo savršeno za period posta - krompir sa koprivama.

Potrebno je:

    Jedan do dva kilograma krompira

    200 grama mladih kopriva

    Jedna šargarepa

    Jedna veza mladog crnog luka

    Jedna veza mladog bijelog luka

    So i biber

    Dvije kašike kukuruznog brašna

    Ulje

    Malo aleve paprike

 

Priprema:

Koprive očistiti i obariti minut-dva, pa ocijediti i sitno isjeckati. Luk isjeckati, pa propržiti i dodati kolutove šargarepe, pa dodati sjeckane koprive.

Sve izmiješati. Dodati kašiku projinog brašna i malo vode. Tepsiju podmazati i istresti koprive i rasporediti. Očišćen krompir posoliti i dodati malo začina, ulja, bibera i malo aleve paprike i na kraju kašiku kukuruznog brašna. Sve izmiješati, pa poređati krompir na koprive. Peći u rerni.


(Nezavisne novine)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.