x

"ČAST MI JE"

Schumacherov sin sjeo u očev šampionski bolid i ispunio životni san

Uoči Ferrarijeve 1000. velike nagrade u historiji koja će se voziti u Toskani, Mick Schumacher - sin sedmostrukog prvaka Formule 1 Michaela, vozio je u bolidu F2004 s kojim je njegov otac osvojio sedmu i ujedno posljednju titulu prvaka.

Ferrari ovog vikenda slavi svoju 1000. utrku u Formuli 1, a na obilježavanju velikog jubileja Mick je vozio pomenuti bolid F2004 te je bio oduševljen što ima priliku za nešto takvo i, naravno, što mu je ovaj tim uručio tu čast. Jasno, u Micka se polažu velike nade u Formuli 1 generalno jer njegov otac je ostavio neizbrisiv trag u ovom sportu.

"Ovo mi je uvijek bio san. Hvala Ferrariju na prilici, apsolutna mi je čast", kazao je sin legendarnog vozača.

Mick se trenutno takmiči u Formuli 2, a svjetska javnost poprilično vjeruje da će on gotovo sigurno dobiti priliku da svoje znanje pokaže i opravda u društvu najbolji, odnosno da se jednog dana krene takmičiti u Formuli 1.

Podsjećamo, Schumacher je 29. decembra 2013. godine doživio tešku povredu glave u padu na francuskom skijalištu blizu Meribela, a istog dana prebačen je u bolnicu i od tada nema puno zvaničnih informacija o njegovom zdravstvenom stanju.

Nedavno je njegov sin izjavio da, iako to javnost ne razumije, na drugačiji način gleda u svoje što je njegov otac ostvario.

"Razumijem da ljudi slave mnoge velike trenutke mog oca, jasno mi je sve u vezi s tim, ipak je osvojio pet uzastopnih naslova prvaka u Formuli 1. Ali, ja nikada nisam gledao na tatu samo kao na najvećeg svjetskog vozača, on je prvenstveno bio moj tata. Lekcije koje me naučio ne uzimam zdravo za gotovo, a jedna od tih lekcija je da uvijek treba ostati miran, nikada se previše uzdići niti poniziti", napisao je tada, između ostalog, mladi Mick Schumacher.

.

.


(Klix)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.