x

Ambiciozan plan

Scuderia Cameron Glickenhaus priprema auto za Le Mans

Iza projekta SCG 007 LMP1 krije se namjera američke automobilske manufakture SCG da 2020. godine učestvuje u legendarnoj trci 24 sata Le Mansa.

Iz američke automobilske kompanije Scuderia Cameron Glickenhaus stigle su fotografije konceptnog modela SCG 007 LMP1 i informacija prema kojoj SCG 2020. godine planira učešće u trci izdržljivosti 24 sata Le Mansa.


SCG će prije toga napraviti 25 cestovnih verzija modela 007, a cijena automobila iznosit će oko milion dolara. Prikupljeni novac bi im, uz sponzore i najavljena nova pravila prema kojima će produkcijski supersportski automobili u svojim trkaćim izdanjima moći da nastupaju u redefinisanoj LMP1 kategoriji, trebao biti dovoljan za učešće s jednim automobilom u najvećoj i najprestižnijoj trci svih vremena.


U SCG-u već imaju iskustva i uspjeha u trkama izdržljivosti, jer je njihov model 003 završio kao prvi u svojoj kategoriji u također prestižnoj trci 24 sata Nürburgringa, a vlasnik kompanije James Glickenhaus nada se da bi trkaći 007 uz nova pravila na Le Mansu mogao stići do prvog mjesta u generalnom poretku što bi, nakon velikog uspjeha Forda u šezdesetim godinama prošlog stoljeća, bila druga američka kompanija kojoj je pošlo za rukom da osvoji Le Mans.



(Klix)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.