x

signali za uzbunu

Sedam znakova koji upućuju da vaš partner gubi interes za vezu

Prema riječima stručnjaka, neke promjene u ponašanju partnera mogu ukazivati na to da se vaš odnos bliži kraju, prenosi Huffington Post. U nastavku predstavljamo sedam znakova koji su ključni za prepoznavanje da se nešto loše dešava u vašoj vezi.

Kada osjetite da se partner udaljava od vas u vezi, ta distanca može biti zaista bolna i može samo produbiti od ranije ukorijenjene strahove i nesigurnosti kada je riječ o odnosu s voljenom osobom.

Kako navode bračni savjetnici, ljudi su skloni tome da se udalje od partnera i to vrlo često upotrebljavaju kao odbrambeni mehanizam kada ne znaju kako da iskažu ono što osjećaju, ali navode kako parovi u ovakvim situacijama trebaju ostati "hladne glave".

Bračni savjetnici upućuju na neke od znakova kako biste znali na šta trebate paziti kada je riječ o odnosu s partnerom.

Prestanak općeg interesovanja za partnera

Parovi u zdravim odnosima se iskreno zanimaju za život partnera i to ne samo kada je riječ o krucijalnim pitanjima, već i malim, svakodnevnim stvarima. Naprimjer, partner koji je angažiran u vezi zna da imate stresan radni sastanak i poslat će vam poruku u vrijeme ručka da pita kako je prošlo. Partner kojem nije stalo do veze možda se uopće neće sjetiti da imate važan sastanak.

Ne javlja se na pozive i ne odgovara na poruke

Svi smo zauzeti i slabije odgovaramo na pozive i poruke u zavisnosti od toga gdje se nalazimo i šta radimo. Međutim, ako vaš partner koji se pravovremeno javljao iznenada postane teško dostupan, to bi mogao biti znak da se polako distancira.

Partner ne želi biti blizak

Svaka veza podrazumijeva pažnju i privrženost partnera, a ako se ti zahtjevi ignoriraju od jedne strane to može značiti da vaša veza ulazi u krizu.

Stalne svađe

Ako se svako neslaganje između vas i vašeg partnera završi žestokom svađom, to može biti jedan od znakova da vaš odnos ne funkcionira najbolje. S druge strane, ukoliko parovi nastoje svoja neslaganja riješiti mirnim putem, to zapravo može biti znak da je odnos zdrav. Dakle, ako vaš partner izgubi volju da se raspravlja nakon žustre svađe, postoji mogućnost da je prestao ulagati trud.

Rijetko ste intimni

U ranim fazama viđanja sasvim je normalno da partneri budu posebno privlačni jedno drugom zbog onoga što psiholog Jamie Goldstein naziva "novom energijom odnosa". No, ako su zagrljaji, poljupci, maženje i vođenje ljubavi gotovo nestali, to može biti zabrinjavajuće.

Loše konekcije s prijateljima i porodicom

Ako želite s prijateljima i porodicom održavati dobre odnose, slično bi trebao postupati i vaš partner. Barem bi trebao biti korektan prema ljudima koji su vam bitni. Ako se desi suprotno, to je loš znak.

Partneru više niste prioritet

Iako ćete u nekim vanrednim situacijama biti primorani zapostaviti partnera i posvetiti se u datom trenutku važnijim stvarima, to ne smije postati svakodnevnica. Ako ste "hronično zapostavljeni", znajte da se vašoj vezi bliži kraj. 


(Ljepota i zdravlje)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.