x

ČISTKA U MADRIDU

Sedmorica nogometaša Reala na transfer listi novog trenera Ancelottija

Italijanski stručnjak Carlo Ancelotti jučer je službeno ponovo postao trener Reala i odmah je krenuo praviti planove za narednu sezonu, javljaju španski mediji.

Real će ovog ljeta napustiti čak sedmorica igrača, a među njima su i zvučna imena poput Sergija Ramosa, Raphaela Varanea i Isca.

Naime, kapiten Ramos vodi rat s predsjednikom kluba Florentinom Perezom koji je počeo onog trenutka kada mu prvi čovjek kraljevskog kluba nije želio ponuditi novi ugovor s istim uslovima koje ima sada.


Iskusni štoper je potom zvao svakog saigrača pojedinačno da im kaže da ne pristaju na smanjenje plate od 10 posto za narednu sezonu jer će taj novac biti iskorišten za dovođenje Kyliana Mbappea iz PSG-a.


Varane je već godina član kluba te je došlo do prezasićenja i često je isticao da bi se volio oprobati u Premiershipu, dok Isco nikada neće dobiti ulogu u Realu kakvu već godinama priželjkuje.

Očekuje se da se na transfer listi nađu i Luka Jović, Dani Ceballos, Mariano Diaz i Martin Odegaard, dok se o pojačanjima za sada još ne govori.


(Klix)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.