x

Šef Ferrarija: ‘Ne mislim da ima nade u tome’

Ferrarijev F1 šef Mattia Binotto kaže da nema nade da je Red Bullova velika prednost na stazi Spa Francorchamps posljedica jedino konfiguracije staze i da nisu očekivali da će imati tako veliku prednost, što nije dobar znak za Ferrari za ostatak sezone.

Red Bull je u Belgiji uživao dosad najveću prednost u brzini u odnosu na Ferrari pa je Verstappen dominirao iako je startao s 14. startne pozicije, a Leclerc mu nije uspio oteti najbrži krug iako ga je vozio na puno novijim gumama i s lakšim bolidom od Verstappenovoga u trenutku kad je Nizozemac odvozio svoj najbrži krug, donosi MAXF1.net.

Ferrari je u prosjeku imao najbrži bolid u kvalifikacijama ove sezone iako to često nisu uspjeli kapitalizirati na utrkama, ali velika prednost u Belgiji, kako u kvalifikacijama tako i u utrci, nije dobar znak za Ferrari.

Na pitanje ima li nade da je Red Bullova brzina u Belgiji iznimka i zasluga specifične konfiguracije staze Spa Francorchamps, Binotto je rekao da nema.


“Ne mislim da ima nade u tome”, rekao je Binotto.

“To je bila prava razlika između nas i Red Bulla ovoga vikenda. Ako pogledam unatrag, mislim da su bili nešto brži u Mađarskoj, koja je bila drukčija vrsta staze koja traži visoki downforce.”

“Tako da općenito, Red Bull je danas bio jednostavno brži bolid u odnosu na ono što mi imamo po pitanju općenite učinkovitosti jer Spa je staza na kojoj trebate učinkovitost po pitanju aerodinamike i pogonske jedinice.”


“Ali više od toga, imali smo i puno više degradacije guma tako da moramo razumjeti što se dogodilo. Bili su jači i po pitanju degradacije guma. Tako da ne mislim da je ovo iznimka. Brži su od nas nego što sam se nadao.”

“Red Bull je odradio sjajan posao i razlika u brzini bila je jasna.”

“Carlos je odvozio dobru utrku, a Charles je bio nesretan na početku i nakon toga je imao još više posla u svojim rukama.”

“Kao momčad, moramo zasukati rukave i nastaviti poboljšavati performanse svoga bolida. Iduća utrka na Zandvoortu je na posve drukčijoj stazi i spremni smo dati sve od sebe. Ciljamo na pobjedu”, zaključio je Binotto.


(Sportklub.hr)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.