x

Seidl: Teško je reći što bi bilo u normalnoj utrci

McLaren mora poboljšati svoju kvalifikacijsku formu ukoliko želi ostvarivati bolje rezultate i iz bolida izvući sav potencijal nakon što su nekoliko puta ove sezone zbog loših kvalifikacija zaglavili iza sporijih bolida u utrci i izgubili šansu za bolji rezultat.

Od prve utrke nove sezone McLaren drži treće mjesto u poretku konstruktora, ali nakon posljednje utrke u Azerbajdžanu Ferrari ih je prestigao za dva boda zahvaljujući četvrtom i osmom mjestu za Leclerca i Sainza dok su Norris i Ricciardo završili peti i deveti, donosi MAXF1.net.

Zbog Norrisove kazne i Ricciardova ispadanja u Q2, McLarenovi vozači utrku su startali s 9. i 13. mjesta dok su Ferrarijevi vozači startali prvi i četvrti, a McLaren je svjestan da će morati poboljšati svoje performanse u subotu kako bi imali bolje šanse u nedjelju.

“Da, apsolutno, rekao je Seidl na pitanje je li rezultat VN Azerbajdžana bio dobro ograničavanje štete.

“Ako startate 9. i 13. i nalazite se na 12. i 13. mjestu nakon prvih zavoja, onda definitivno jest. Kad završite peti i deveti, jednu poziciju po bolidu iza Ferrarija, onda je jasno da je to ograničenje štete.”


“Na kraju, moramo biti bliže vrhu u subotu i onda će nedjelja biti puno lakša. Jer mislim da smo ovdje imali brzinu da pratimo ritam vozača u vrhu, ali čim ste u vlakiću ne možete puno učiniti.”

“Ali na kraju su oba vozača obavila dobar posao, ostali su mirni u teškoj utrci. Zato smo sretni da smo izgubili samo četiri boda od Ferrarija što je dobar rezultat nakon razočaravajuće subote.”

“Da je bila normalna utrka, bilo bi jasno da su Mercedes i Red Bull ispred. Ali moglo je biti vrlo zanimljivo, primjerice s Ferrarijevom degradacijom guma.”


“Zato je teško reći što bi bilo u normalnoj utrci. Također, teško je reći što bi bilo da smo bili gdje smo trebali biti u subotu po pitanju performansi bolida, ali na kraju se to ne računa. Morate biti dobri i u subotu i u nedjelju.”

“Svi nastavljaju razvijati svoje bolide i svi ih razumiju sve bolje i bolje. Zato je teško izvlačiti zaključke po pitanju odnosa snaga na određenim stazama. Ali ono što je pozitivno, ako ignoriramo kvalifikacije, jest da smo svi bliže Red Bullu i Mercedesu.”

“To je ohrabrujuće jer smo napravili korak naprijed kao momčad. Ali nažalost, i drugi su napravili slične korake kako bi se mogli boriti s tim momčadima u budućnosti.”


(Sportklub.hr)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.