x

Sejšeli zabranili krstarenja do kraja 2021. godine

Sejšeli su zabranili krstarenja do kraja 2021. godine kako bi spriječili širenje virusa korona, preneo je CNN.

Još uvijek nije poznato da li će putnicima biti dozvoljeno da na ostrva dolaze avionom.

Sejšeli su se 2013. godine zajedno sa nekoliko drugih ostrva u Indijskom okeanu, ukljućujući Mauricijus, Reinion i Madagaskar, formirali turističku organizaciju Ostrva vanile, kako bi zajedničkim snagama podstakli turizam u regionu. Ostrvo je popularna destinacija za poznate ličnosti već godinama, a zabrana krstarenja predstavljaće veliki udarac za ekonomiju.

Zbog toga su vlasti najavile pomoć hotelima, odmaralištima, turističkim agencijama i svima onima koji će biti pogođeni ovom odlukom, ukljućujući povoljne pozajmice i državne subvencije.

Ipak, oni koji su se nadali da će otputovati na ostrva u toku ove i naredne godine vrlo vjerovatno će imati druge opcije. Evropska unija već razmatra otvaranje granica između njenih članica, dok su neke zemlje, poput Grčke i Italije, već najavile planove za oporavak turizma u ovogodišnjoj ljetnjoj sezoni.

Još jedan mogući model je "putnički mehur" koji podrazumijeva turizam između susjednih zemalja koje će između sebe povećati broj letova i smještajnih kapaciteta. Takav model već su usvojile Estonija, Litvanija i Letonija, dok Australija i Novi Zeland razmatraju da učine to isto.


(Nezavisne novine)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.