x

francuzi kreću po novo zlato

Selektor Francuske na Svjetsko prvenstvo vodi 17 igrača, otpisat će još jednog

Selektor rukometne reprezentacije Francuske Didier Dinart na Svjetsko prvenstvo u Danskoj i Njemačkoj poveo je ukupno 17 igrača.

Dinart je od početka priprema otpisao trojicu igrača i to Oliviera Nyokasa, Raphaela Caucheteuxa i Nicolasa Tournanta, a do početka turnira morat će otpisati još jednog.

Glavni razlog što su pomenuta trojica prekrižena jeste slaba igra u odbrani, a upravo na tom dijelu igre Dinart planira praviti prednost u odnosu na rivale i ići prema zlatnoj medalji.

Pogledajte spisak igrača na koje će selektor Francuske računati u posljednjim treninzima pred turnir i računajte na to da će jedan od njih biti otpisan.

Golmani: Cyril Dumoulin (Nantes), Vincent Gerard (Montpellier)

Lijeva krila: Mathieu Grebille (Montpellier), Michael Guigou (Montpellier), Kentin Mahe (Veszprem)

Lijevi vanjski: Romain Lagarde (Nantes), Timothey N'Guessan (Barcelona)

Srednji vanjski: Nicolas Claire (Nantes)

Desni vanjski: Dika Mem (Barcelona), Adrien Dipanda (St. Raphael), Nedim Remili (PSG)

Desna krila: Valentin Porte (Montpellier), Luc Abalo (PSG), Melvyn Richardson (Montpellier)

Pivoti: Ludovic Fabregas (Barcelona), Luka Karabatić (PSG), Cedric Sorhaindo (Barcelona).

Inače, Francuzi su na Svjetskom prvenstvu smješteni u grupu A skupa sa Njemačkom, Rusijom, Srbijom, Brazilom i Korejom. Trikolori prvi susret igraju u petak navečer protiv Brazila.

Nikola Karabatić neće igrati

Teško je vjerovati da ove godine na ovom velikom takmičenju nećemo gledati Nikolu Karabatića, višestrukog najboljeg igrača turnira.

Razlog zbog kojeg će Karabatić propustiti Svjetsko prvenstvo leži u operaciji lijevog stopala koju je imao krajem prošle godine, a u oktobru je fanovima saopštio loše vijesti uz poruku da će odustvovati otprilike četiri mjeseca.

"Bol je bio prejak. Teško je i vrlo razočaravajuće... Pokušavao sam stiskati zube, ali nije bilo dovoljno. Mogao sam pogoršati povredu i možda završiti karijeru prije vremena. Tužan sam jer propuštam prvo Svjetsko prvenstvo u svojoj karijeri, ali druge mogućnosti nisam imao", rekao je 34-godišnji PSG-ov lijevi bek.

Otkako je zaigrao za reprezentaciju Francuske 2003. godine, Karabatić je nastupio na svim evropskim i svjetskim prvenstvima, kao i Olimpijskim igrama.


(Sport Sport)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.