x

Selma Bajrami: Voljela bih da me Mujo ostavi na miru, o novom braku više ne razmišljam, nikada nisam rastavila ženu od muža...

Popularna bh. i regionalna pjevačica, atraktivnog i seksipilnog izgleda, sa fenomenalnim glasom, Selma Bajrami ljetne dane i mjesece, osim što provodi radno, koristi da što više boravi u njenom rodnom mjestu Mramor kod Tuzle. Tu je, kako nam je rekla, okružena ljudima koji joj najviše znače u životu, od kojih u svakom momentu i segmentu njenog života ima jaku potporu i gdje se na kraju krajeva osjeća sigurnom i zaštićenom.

- Tu prije svega mislim na moju mamu bez koje bi moj život bio nezamisliv, kako u BiH tako i u Austriji gdje živim. To je moj jedini i pravi prijatelj. Mnogo mi pomaže oko sina kada ja treba da idem na nastupe, a tu je uvijek da mi da dobar i iskren savjet. Naravno tu je i moja sestra, njena porodica, brat, snaha, dakle uži krug familije – rekla nam je Bajrami na početku intervjua.

Osim što objaviš novu pjesmu i popratni spot, ne eksponiraš se mnogo u javnosti?

- Vjerujte mi da mi je dosta više ogovaranja, tračeva, izmišljanja kojekavih neistina, a kada se ušutim onda me i drugi puste na miru. Ja nikada, ama baš nikada tokom moje dugogodišnje i mogu slobodno da kažem uspješne karijere, nisam nikoga, niti jednog kolegu ili koleginicu otračala ili nešto ružno rekla. Jedino sam odgovorila na neku neumjesnu prozivku, ali i to sve sa dostojanstvom. Shvatila sam, da sam sama sebi i mom sinu jako bitna, da mi je bitna moja karijera, pjesma od koje živim, a sve ostalo me zaista ne interesuje. Oglasim se kada imam neku novu pjesmu, spot, a veoma sam aktivna na društvenim mrežama, gdje me prati više od 100.000 ljudi. Eto, to je moja reklama i moj kontakt sa svijetom.


Osim nove pjesme, njene promocije, očekujete i „polazak u školu“?

-Da, tako je. Opet ću da budem školarka, ali ne u pravom smislu te riječi, jer moj sin Daris upravo je završio predškolsko obrazovanje i sada će krenuti u prvi razred. Zaista se radujem tome. Znam da me očekuju dodatne obaveze, ali to su one slatke obaveze koje će mi priuštiti bezbroj zadovoljstva i sreće. I on sam se raduje, tako da smo jednostavno rečeni obadvoje sretni zbog školskog izazova koji je pred nama.

Da li Daris već zna čime se njegova mama bavi?

-U posljednje dvije godine shvata kojim poslom se bavim, vidi me na televiziji, pa se u početku čudio šta ja radim tu, a danas traži da ga vodim na nastupe, ali ja to izbjegavam. Jednostavno, ne želim da bude tamo gdje je bučno, gdje je zagušljivo, u stvari želim da bude što dalje od estrade i njenih dešavanja. Želim da ima sretno djetinjstvo i da sam bira svoj put.


Koliko još dugo se namjeravaš baviti pjesmom i estradom?

-Pa, znaš šta, to je nešto što je rođeno sa mnom. Bez pjesme ne mogu, ali sve ima svoj rok trajanja. Već sada polako okrećem nekim drugim stvarima, nešto što će meni i mom sinu osigurati bezbrižnu budućnost. Ili, hajdemo ovako reći njemu budućnost, a meni starost. Najvjerovatnije ću se baviti nekretninama, ali o tome nekad malo kasnije ću više da pričam. Ipak, ja sam u pjesmi najbolja i toga se neću odreći, imam jaku i zdravu karijeru sa dosta hitova.

Neki kažu da jesi, neki da nisi… Da li si kupila veliku kuću sa imanjem u Beču, koliko ima istine u tome?

-Zlobnika će uvijek biti koji će sve poreći, slagati i koji se nikada neće radovati tuđoj sreći. Naravno da sam kupila, a sa tom kupovinom obezbijedila sam sebe, sina i moju kompletnu porodicu. Meni je sada cilj da što manje radim, a kada radim da to budu veliki koncerti, kao što je bilo u Brčkom gdje je bilo nekoliko hiljada posjetilaca. Bio je to na neki način pečat na sav moj dosadašnji rad.


O ljubomori drugih?

-Osim sa svojom porodicom i sa užim krugom prijatelja, ali iskrenih, i kojih je veoma malo, izbjegavam uopšte da pričam o svojim planovima. Ne želim da na sebe navučem neki baksuzluk. Ne iznosim u javnost sve ono što mi se dešava, naučila sam dosta toga.

O medijima?

-Trudim da sa svima imam korektan odnos. Imam poziva za intervjue, ali neki žele da otračam nešto ili nekoga, ali ja to zaista ne želim. Moja životna zrelost je došla sa mojim godinama. Danas imam drugačije gledanje na život, na ljude, postala sam povučenija, smirenija, 24 sata sam posvećena mom sinu i našem životu. Civilizovana sam i kulturna osoba, ne želim nikoga da povrijedim. Ne može mene niko toliko povrijediti, koliko ja tog nekog mogu osmijehom nagraditi.

Kako sa 20 isto tako i sa 40 godina „provociraš“ javnost svojim fotografijama?

-Ja sam bila ta koja je svojevremeno na bh. estradu uvela taj se.sipil na scenu i sa tim nekim golišavim fotografijama. Bila sam tada na meti mnogih,a danas sa 40 godina, neki ne mogu da shvate da žena može dobro da izgleda, a posebno žena iz BiH. Ali, ja znam šta moram sve da radim da bi izgledala dobro. Ponekad, probušim kašiku , jer ja sam veliki gurman i volim da jedem. Ja volim da kuham, poslije pjesme to mi je najdraža zanimacija. Nema razloga da neko bude ljubomoran na mene, ja za sve to podnosim žrtvu. Imam posla, radim, ne moram da iskačem iz paštete, da bi bila poznata. Ja sam Selma internacionale, poštujem tuđe, ali ne dam na svoje i svoj narod i državu. Ja samo dajem motivaciju drugim ženama da izgledaju dobro, a sa godinama je to sve teže i teže, ali se može. Ja veoma dobro znam šta znači kada žena izgubi samopouzdanje. Ne želim da u ovim godinama izgledam kao kostur.


Da li postoji mogućnost da se opet ludo zaljubiš?

-Vjeruj mi da ne znam. Ja danas imam druge prioritete u životu, a glavni prioritet je moj sin. Ja sam već zagazila dobro u četvrtu deceniju života, ne razmišljam mnogo o braku ili nekoj novoj vezi. Još se nije pojavio muškarac koji bi me uvjerio da je ljubav zaista ljubav. Ako se desi, desi. A, ja u principu volim mlađe muškarce, istrenirane sportske tipove, bez poroka, alkohola i svega što ide uz to. A, ako bi se takav i pojavio morao bi da bude deset puta finansijski jači od mene, ne što meni nešto treba, već zbog njegovog muškog ega. Da ima prije svega poštovanje prema njegovoj familiji, ocu i majci, jer ako ima prema njima imat će i prema meni i mojoj porodici. Da bude emotivan i osjećajan,a najbitnije je poštovanje. Ljubav vremenom prelazi u naviku,a ostaje poštovanje.

Imaš novi spot, novu pjesmu „Lažni gospodin?

-Vratila sam se svojim starim saradnicima i zbog toga sam sretna. Htjela sam u posljednje vrijeme da se malo dam novom trendu, ali to, shvatila sam nije za mene, nije moj fol. Dejan Milićević zna da ženu napravi ženom, da joj da još ono nešto. Neću više da pratim ni trend snimanja novih pjesama svaka tri mjeseca,pa se onda snimi i nešto za što kasnije shvatiš da to nije to.


Da li misliš na pjesmu čiji su autori Jala Brat i Buba Corelli?

-Pjesma je u suštini dobra,ali bilo je nekih internih problema, a o kojim ne želim javno da govorim. Jednostavno sam se ušutila, ušutjeli su se i oni. Pjesma je imala svoju publiku, ali zbog stvari koje su se izdešavale nisam je previše forsirala, jer jednostavno nisam mogla protiv sebe.

Da li si ikada bila zaljubljen u oženjenog muškarca?

-Možda jesam, ali nisam znala. Ja imam neka svoja načela, moral, i neko svoje pravilo, ne diraj tuđe,ali ne dam svoje. Nikada ne bi rastavila muža i ženu, ni po cijenu velike ljubavi. Jer i sama sam žena, a uz to i majka“.

Da li se konačno smirila situacija između tebe i tvog bivšeg supruga Muje?

-Nažalost nije. Jednostavno čovjek ne odustaje, pa je očito da me još voli, i neće da me pusti na miru. Ja bi najviše voljela da se okrene svom životu. Zar mu nije dosta, što su ga tri žene u tri godine ostavile, pa mene ne ostavlja na miru.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

Izvor: Express/Bato Šišić


KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.