x

Zenica

Seniorke počele pripreme za utakmice sa Velsom i Kazahstanom! (GALERIJA)

Sponzor galerije je najbolji Fitness Run Zenica koji se nalazi u suterenu (-1) Multiplex Ekran centra.
Najbolje bh. fudbalerke okupile su se danas u Trening centru NS/FS BiH u Zenici i počele pripreme za utakmice kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2019. sa Velsom i Kazahstanom.

Izabranice Samire Hurem su odradile i jedan trening.

„Zbog obaveza prema klubovima danas na okupljanju nema Milene Nikolić i Lidije Kuliš. Melisa Hasanbegović će nam se pridružiti tek u Velsu. Imamo i problema sa povredama, te smo pozvali i neke mlađe igračice koje su nastupale za „U-19“ i „U-17“ selekcije. Očekujem da će nam one dati i neku svježinu u ekipi. Želimo da osvojimo 6 bodova, ali biće teško. Nadam se da će mlađe igračice odgovoriti na pravi način jer od njih očekujemo da u budućnosti nose igru ove reprezentacije“, rekla je Hurem. 

O protivnicima selektorka kaže: 

„Mi imamo kvalitet da se suprotstavimo jednoj ozbiljnoj ekipi poput Velsa. Imamo želju za pobjedom. Igrali smo sa njima na našem terenu kada smo minimalno poraženi. Bili smo i tada kvalitetniji, ali oni su bili organizovaniji i disciplinovaniji. Sada smo svjesni s kim igramo i vjerujem da ćemo biti bolji. Nakon toga dolazi Kazahstan i nadam se da ćemo biti spremni i pobijediti u toj utakmicu.“ 

Reprezentativka Alisa Spahić je izjavila: 

„Uvijek nam je drago kad se okupimo jer volimo da igramo za reprezentaciju i sve smo jako motivisane kada nastupamo u dresu sa nacionalnim grbom. Jeste kraj sezone i ove utakmice nam dolaze u periodu kada smo i umorne, ali pružićemo i zadnji atom snage da dođemo do pozitivnih rezultata. Radićemo na tome da osvojimo svih 6 bodova u predstojećim susretima.“ 

Utakmica sa Velsom na programu je 7. juna u 20:00 sati u Svonsiju, dok će meč sa Kazahstanom biti odigran 12. juna u 17:30 u zeničkom Trening kampu.


Foto : Pahuljko

Izvor : NFSBiH

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.