x

BLIZU JE EURO

Senzacija u Cazinu: BiH na maglajski pogon savladala Sloveniju

Odlična utakmica u Cazinu je pripala reprezentaciji BiH

Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine je u Cazinu pobijedila Sloveniju rezultatom 27:26 (15:15).

Bosna i Hercegovina je nakon malog zaostatka u prvim minutama, došla do prednosti sredinom prvog poluvremena odličnom serijom 5:1. Ipak, Slovenci su se uspjeli do kraja poluvremena vratiti, te čak u jednom momentu i preuzeti vodstvo, ali se na poluvrijeme otišlo sa neriješenim rezultatom 15:15.

U drugo poluvrijeme bolje je ušla Slovenija i u jednom trenutku su vodili i sa tri gola prednosti. Naši reprezentativci su se poslije toga probudili, što je i odlična cazinska publika znala podržati. Odlično su se vratili u utakmicu te u jednom trenutku poveli i rezultatom 23:22 i imali prilike da povedu i više, ali su dvije kontre loše završene. To nije obeshrabrilo Zmajeve i oni su se nastavili boriti do samog kraja utakmice.

Kao i inače u odličnoj utakmici su nas predvodili braća Burić iz Maglaja. Najbolji strijelac za reprezentaciju Bosne i Hercegovine je bio Senjamin Burić sa 7 golova. Uvijek odlični Benjamin Burić je upisao 11 odbrana. među kojima su i dva sedmerca. Od strijelaca treba još istaći Vladu Draganića sa 6 golova, te Mirka Hercega i Dinu Hamidovića sa po 5.

Slovence su predvodili Domen Novak sa 7 golova i Rok Ovniček sa 6. Golmani Slovenije su upisali 9 odbrana.

Izvor: avaz.ba


KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.