x

la liga

Senzacionalni Getafe osvojio bod protiv Real Madrida i ostao u trci za Ligu prvaka

U posljednjem susretu 34. kola španske La Lige sjajni Getafe osvojio je jedan bod protiv gradskog rivala Real Madrida (0:0) čime je zadržao šanse da sljedeće sezone zaigra u Ligi prvaka.

Getafe je u sjajnoj atmosferi dočekao puno snažnijeg i većeg gradskog rivala, prije svega zbog fenomenalnih rezultata u ovoj sezoni, a oni su 34. kolo dočekali na četvrtom mjestu na tabeli koje vodi u Ligu prvaka. Getafe je apsolutna senzacija ovogodišnjeg izdanja La Lige, a koliko dobro igraju najbolji je pokazatelj pobjeda protiv direktnog konkurenta Seville u prošlom kolu rezultatom 3:0.

Da se radi o ozbiljnoj ekipi, igrači Getafea pokazali su u prvih 45 minuta protiv Real Madrida. Kraljevski klub, koji je ovaj meč igrao s kombinovanim sastavom, imao je samo jednu priliku u prvom poluvremenu i to preko Benzeme u drugoj minuti. U svim ostalim situacijama domaći tim je odlično zatvorio napadače još uvijek aktuelnog prvaka Evrope, a svoju priliku tražili su iz prekida i kontranapada.

U drugom poluvremenu opet je Real Madrid prvi zaprijetio, Isco je bio u prilici, ali odbrana Getafea sjajno je reagovala i spriječila veznjaka Kraljevskog kluba da postigne pogodak. Domaćin je uzvratio u 74. minuti kada su Molina i Mata imali dvostruku priliku, ali je Navas bio na visini zadatka i spasio je svoj tim.

Do kraja utakmice igrao se otvoren nogomet i s jedne i s druge strane, obje ekipe tražile su pobjedu i tri boda, ali je susret ipak završen bez pogodaka.

S ovim bodom, Getafe ostaje ozbiljan kandidat za četvrto mjesto koje sljedeće sezone vodi u Ligu prvaka, a oni nakon kompletnog 34. kola imaju 55 bodova, identično kao i Sevilla.

U ranije odigranim mečevima, Sevilla je u drugom poluvremenu razbila Rayo Vallecano rezultatom 5:0, dok je Villarreal upisao izuzetno važnu pobjedu na gostovanju kod Real Sociedada s minimalnih 1:0 čime su napravili krupan korak ka opstanku u La Ligi.


(Klix)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.