x

FINALE U KÖLNU

Senzacionalni Vardar drugi put postao prvak Evrope u rukometu

Rukometaši Vardara iz Makedonije pobjedom protiv mađarskog Veszprema u finalu Lige prvaka rezultatom 27:24 drugi put su postali prvaci Evrope.

Fantastičan rukometni meč viđen je danas u njemačkom Kölnu gdje su igrači i jedne i druge ekipe pokazali da su sasvim zasluženo stigli u finale, a prisutnim gledaocima priuštili su sjajan susret u kojem je viđen najbolji evropski rukomet.

Vardar je sjajno otvorio meč i već na početku meča stigli su u prednost koju su držali tokom čitavog prvog poluvremena. Veszprem je, ispostavit će se na kraju, samo na početku meča imao prednost i to kada je u samom uvodu bilo 2:1 za njih.

Makedonci su sjajno igrali prvo poluvrijeme, a nakon prvih 30 minuta imali su veliku prednost od pet golova (16:11).

Već na početku drugog poluvremena Veszprem je zaigrao puno bolje, odmah su smanjili prednost Vardara na jedan razlike (17:16) i sve do kraja meča bili su u rezultatskoj igri.

Ipak, kada je to najviše trebalo, igrači Vardara zaigrali su sjajno, golman Šterbik nije mogao sam držati Veszprem u igri u na kraju je ekipa iz Makedonije, pored svih problema koje imaju, postala prvak Evrope i tako je napravila novo veliko čudo. Vardar je nedavno napustio glavni sponzor i igrači su osam mjeseci bili bez plate.

Nakon velikih problema u kojima se klub našao, igrači Vardara su zaslužili ovaj uspjeh, a na kraju su se izdigli iznad svega i postali prvaci Evrope. Tako to rade pravi šampioni.

Najviše golova u pobjedničkom timu postigao je Rogerio Ferreira Moraes (6), Ivan Čupić je meč završio s pet pogodaka, a na drugoj strani Kentin Mahe je postigao također šest pogodaka.

Bh. reprezentativac Mirsad Terzić u poraženoj ekipi postigao je jedan gol.


(Klix)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.