x

Sergio Ramos u samo nekoliko sati zapratio igrače PSG-a na Instagramu

Sergio Ramos na ljeto postaje slobodan igrač i nije isključeno da će nakon 16 godina napustiti Real Madrid.

Ramosov ugovor s Realom važi do narednog mjeseca, a još uvijek nije dogovorio nastavak saradnje s Kraljevima. Čini se da je Španac definitivno odlučio da ide jer mu klub ne nudi ugovor po njegovoj mjeri, a on ne pristaje na "slabiji".

Kao slobodan igrač zanimljiv je mnogim timovima, a posebno PSG-u s kojim se odavno povezuje. Sada je još dodatno uzburkao javnost nakon što je u nekoliko sati zapratio nekoliko PSG-ovih zvijezda.

Osim toga, Ramos je s nekoliko emotikona aplaudirao i čestitao Neymaru na objavi da je produžio ugovor s Parižanima. Sve, dakle, govori da bi upravo francuski prvak mogao biti novi tim iskusnog štopera.


Inače, prije tri mjeseca je iskusni defanzivac kazao da se osjeća šest godina mlađe te je otkrio do kada želi igrati kako bi ispisao nove stranice historije.

"Imam 34 godine, ali se osjećam kao da imam 28. U formi sam kao prije deset godina. Mogu igrati još pet vrhunskih sezona", rekao je Ramos te nastavio:

"Želim nastupiti na Svjetskom prvenstvu 2026. godine i postati jedini u historiji sa šest nastupa na Mundijalima". Po pet Mundijala iza sebe imaju Antonio Carbajal, Lothar Matheus, Rafael Marquez i Gianluigi Buffon.


Sezona za njega u Realu je daleko od dobre. Imao je dosta povreda, a Kraljevi su za sada bez trofeja. Jedino im je ostalo da se bore u La Ligi, a tamo je situacija u finišu sezone prilično komplikovana.

Real večeras dočekuje Sevillu i jednostavno mora da pobijedi nakon što su jučer Atletico i Barcelona odigrali 0:0. U tom bi slučaju Real preuzeo prvo mjesto i imao bi sve u svojim rukama. Izvjesno je da zbog povrede Ramos neće igrati protiv bivšeg kluba.


(Sport Sport)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.