x

Serijski Alfa Romeo Tonale će imati jedinstveni identitet

U martu ove godine, na Sajmu automobila u Ženevi, Alfa Romeo je predstavila novi kompaktni, hibridni SUV koncept nazvan Tonale.

Nedavno su se na internetu pojavile i render fotografije koje nam otkrivaju kako bi taj model mogao izgledati u serijskoj verziji. Autor fotografija je dizajnerski studio INDAV Design, a rekli bismo da nisu daleko od istine.

Dizajn modela Alfa Romeo Tonale koncepta je prilično odvažan i drastično drugačiji od dizajna modela Stelvio. Zapravo, Stelvio pored koncepta Tonale izgleda nekako "slabo i nemoćno".

Naravno, serijska verzija modela Tonale neće biti ista kao koncept. Ostaje da se vidi šta će to Alfa Romeo promijeniti na dizajnu kako bi on bio legalan za javne puteve. Međutim, ako se ispostavi da će Tonale izgledati slično kao na ovim render forografijama, onda razlike u dizajnu u odnosu na koncept i neće biti toliko drastične.

Na prednjem dijelu se ističu nešto tanji farovi nego kod koncepta i ista Scudetto maska (gril). Oko maske se nalaze srebrni, hromirani detalji. Tu su i svijetla za maglu (kojih na konceptu nema) i usisnici za vazduh.

Mali bočni retrovizori sa koncepta su zamenjeni novim, realnijim ogledalima. Isto se odnosi i na točkove. Tu su i naglašenije ručice za otvaranje prednjih vrata. Međutim, na zadnjim vratima nema vidljivih ručica, kao i kod koncepta. Taj trend je Alfa Romeo započela još 1997. godine sa modelom 156. I na kraju, na zadnjem dijelu automobila se ističu nove svjetlosne jedinice.

Serijski Tonale će biti baziran na modifikovanoj verziji FWD platforme kompanije FCA. Sa druge strane, modeli Giulia i Setlvio, postavljeni su na “Giorgio” platfromi sa pogonom na zadnjim točkovima. Tonale će biti dostupa i sa plug-in hibridnim pogonskim sklopom, kojeg će najvjerovatnije dijeliti sa modelom Jeep Renegade.


(Nezavisne novine)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.