x

Šest dana je ležala u bolnici, imala je upalu oba plućna krila i dalje je malaksala i slomljena : Nina Radulović o koroni!

Lijepa voditeljka Nacionalnog dnevnika na televiziji Pink Nina Radulović zaražena je opakim virusom korona. Ona je otkrila kako izgleda njena borba.

- Što je najgore, ne znam još da li imam koronu, ja se jesam testirala, ali mi nisu stigli ti rezultati. To je bilo u ovom periodu kad je bilo prebukirano, ali ja nikog ne mogu da krivim. Taj kontrolni bris ću imati za nekoliko dana, pa ću znati. Imala sam sve simptome, vodili su me kao kovid pacijenta, nema šta, ne zanosim se uopšte da je bilo šta drugo - rekla je Nina za Pink.rs, a onda objasnila kako se trenutno osjeća:


- Osjećam se kao da me je udario kamion, pa se još i u rikverc vratio. Došla sam kući, pustili su me iz bolnice, popravila mi se krvna slika, povukla su se ta upalna mjesta koja su bila na plućima, uz pomoć udarničke terapije, sad ja nastavljam terapiju kod kuće. Osjećam se slabo, to je specifičan osjećaj da vas boli svaka dlaka na tijelu, sve vam je napor. Čudno stanje. Korona nije virus, to je otrov, kao da ste se otrovali nečim najgorim. Osjećam se slabo i teško mi je da pređem iz jedne sobe u drugu, ali dobro je bar da više nisam u bolnici.

Voditeljka kaže da je u bolnici bila šest dana jer je imala upalu oba plućna krila, ali da su njega i pažnja koju je dobila od ljekara i cijelog medicinskog osoblja nevjerovatni.


- Ja sam u bolnici bila šest dana. Na vrijeme sam se javila i to i jeste suština. Ovo je pravi momenat da se kaže, mi koji smo prošli to možemo da apelujemo na one ljude koji osjećaju prve simptome, da se ne plaše bolnice, nego da se plaše samoće i mraka u svoje sobe, jer tu se razvijaju gadosti koje poslije mogu da izazovu fatalan ishod. Uslovi u našim bolnicama su potpuno u redu, mi smo tamo svi isti, ljekari su toliko divni, ne samo ljekari nego čitavo bolničko osoblje. Od one ženice koja se trudi da svakodnevno održava higijenu, pa do načelnika odjeljenja, svi su brižni. To je 24 sata borbe sa zaista teškim slučajevima. Ja bih apelovala na vrijeme da se jave odmah, čim osjete i grebanje u grlu, stvarno su svi simptomi signal za odlazak kod ljekara, ne treba čekati. Posebno moram da se zahvalim doktorki Mariji Zdravković, direktorki bolnice, ona je žena heroj nad sudbinom. Ona daje sve od sebe da 300 bolesnika u Kliničko bolničkom centru Bežanijksa kosa budu najbolje moguće njegovani. Svi su divni, moram da ih pomenem, oni drže sistem da opstane.


Nina dodaje da ne zna gdje se zarazila, te da niko iz njene okoline nema simptome korone.

- Ne znam gdje sam se zarazila, jer ja sam tih dana bila samo na poslu i kod kuće. Ni sa kim se nisam viđala, dijete je tih dana bilo kod oca, nisam odlazila ni kod mojih roditelja, uspjela sam da ih zaštitim, da ne zarazim sve oko sebe. Ljudi koji me poznaju se čude kako sam se zarazila, ja sam vrlo revnosna, ali vjerovatno je postojao neki trenutak nepažnje, čovjek mora da jede, da pije, da se uhvati za neku kvaku... Ne znam od koga sam dobila, oko mene niko nema, sa kim sam ja bliska, a tih dana kada su mi se razvili simptomi gotovo se ni sa kim i nisam viđala - rekla nam je voditeljka i otkrila da se za sada nalazi u kućnoj izolaciji i da još neko vrijeme sigurno neće moći da se vrati svojim svakodnevnim obavezama:

- Ja moram da budem u karantinu dok ne dobijem dva negativna testa. Slušam sve preporuke ljekara. Ovaj virus može da se preleži i više puta, a meni ne treba da mi se to desi. Sad sam sama kod kuće, trudim se da živim zdravo, da spavam i da se odmaram - rekla je Nina za Pink.rs.

.

.

.

.

.


Izvor: Pink.rs

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.