x

NEUGODNA SITUACIJA

Šest načina da izađete iz "zone prijateljstva" i privučete partnera

Prekidi veze su uvijek bolni, a ono što može jednako ili čak više da boli jeste situacija "prijateljske zone" u kojoj voljena osoba priča o svom ljubavnom životu, a da uopće nije svjesna vaših osjećaja.

Ukoliko vam se sviđa ii čak volite neku osobu, ali ste "zarobljeni u prijateljskoj zoni", ipak postoje načini da se oslobodite i stvorite šansu za vezu.

Ne tražite pažnju očajnički

Ukoliko mnogo ulažete u odnos i vrednujete ga više, druga osoba bi vas mogla shvatili olako i obraćati manje pažnje na vaše potrebe jer previše vremena provodite u udovoljavanju drugima. Ne trebate se ponašati tako da očajnički tražite pažnju, pokušajte se malo odmaknuti i barem pretvarati nezainteresovano.

Budite sebi prioritet

Ne bojte se da vrijeme provodite sami, čak iako vas to ponekad boli. Dajte prostora drugoj osobi i priliku da joj nedostajete kako bi shvatila koliko vrijedite. Vrijeme možete provoditi fokusirajući se na druge aspekte svog života, karijeru, hobije, porodicu, prijatelje i slično. Zbog toga će druga osoba osjetiti potrebu da vam priđe bliže.


Izlazite češće

Ako se dosad vaš svijet "vrtio" oko potreba određene osobe, a ne uspijevate je dobiti za sebe, onda probajte odigrati na kartu ljubomore. Počnite češće izlaziti s drugim ljudima, voljena osoba bi mogla shvatiti šta propušta. Istina je da ljudi počinju shvatati vrijednost drugih tek onda kada ih izgube. Ako voljena osoba pokaže znakove ljubomore, znat će te da je trik uspio.

Tražite usluge

Ako zatražite uslugu, indirektno tražite da osoba investira vrijeme i energiju u vas. Teoretski je dokazano da ćete biti privlačniji, a što više investiraju u vas, više ćete im značiti. Nemojte se samo fokusirati na njihove potrebe, vrijeme je da tražite nešto za vas.


Komplimenti i otvorenost

Izgovaranje lijepih riječi je korisno, ali nije dovoljno. Potrebno je pokazati koliko vam je stalo do određene osobe, pomoći joj u pravo vrijeme i biti joj podrška. Također, nemojte da vas bude stid da kažete kako se osjećate, na suptilan način. Ipak, budite oprezni da ne budete uvijek dostupni kako ne biste bili shvaćeni olako.

Neka požele više

Možda biste trebali razmisiti da otvoreno kažete šta osjećate, jer sreća prati hrabre. Ipak, tokom prvog razgovora nemojte govoriti previše, napravite "pauzu" od nekoliko dana i dajte osobi vremena da razmisli o svemu i poželi novi razgovor.


(Klix)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.