x

vlada odlučila

Sezona u Francuskoj je gotova!

Sezona u francuskoj Ligi 1 bit će otkazana, potvrđeno je u utorak.

Francuski premijer Edouard Philippe najavio je da nikakvi sportski događaji, čak i iza zatvorenih vrata, neće biti dozvoljeni do septembra, budući da se Francuska i dalje bori s pandemijom koronavirusa.

Francuzi su u karantinu do 11. maja, ali premijer Philippe donio je odluku da se vanredno stanje prodruži do kraja augusta, što je ujedno značilo i kraj nogometa u Francuskoj u sezoni 2019/20.

Klubovi Lige 1 i Lige 2 nadali su se povratku na teren u junu, a treninzima već u narednom mjesecu, no sada je odluka Vlade poremetila sve planove.

PSG je trenutno na vrhu tabele sa 68 bodova iz 27 odigranih utakmica. Marseille je drugi sa 56 bodova s utakmicom više, što bi moglo značiti da će PSG-u biti uskraćena gotovo osigurana titula.

Podsjećamo da je prošle sedmice otkazana sezona u nizozemskoj Erediviziji, ali nije dodijeljena titula, niti su posljednje dvije ekipe ispale iz lige, a određene su tek ekipe po plasmanu koje idu u Ligu prvaka i Evropsku ligu.

UEFA je saopštila kako želi da evropski savezi donesu odluku o sezonama tamo gdje je to moguće, ali također je priznala da će lige možda biti prisiljene razmotriti otkazivanje zbog financijskih pritisaka ili direktiva vlada.


(Sport Sport)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.