x

riječ je o djevojci 1995. godište

Sin Hanke Paldum uhapšen u Neumu: Optužen da je djevojku prisiljavao na intimni odnos!

U Neumu je lišen slobode Mirzad Brkić, sin Hanke Paldum, objavio je danas portal Bljesak.info pozivajući se na povjerljive policijske izvore.

Kako navode, Brkić je uhapšen zbog sumnje da je fizički i psihički maltretirao djevojku (1995.), te je protiv njene volje prisiljavao na intimni odnos.

Još ranije je MUP Hercegovačko-neretvanskog kantona objavio kako je jučer ženska osoba prijavila kako je, u njenoj kući u Neumu, M.B. iz Sarajeva (1985.) fizički i psihički maltretirao njenu gošću (1995.), te je protiv njezine volje prisiljavao na intimni odnos.


Informacije o prijavi i lišavanju slobode osumnjičenog potvrdio nam je Ljudevit Marić, glasnogovornik MUP-a HNK-a rekavši:

"Ženska osoba je prijavila telefonom u Policijsku stanicu Neum da je u kući gdje stanuju jedna muška osoba M.B. (1985.) godište iz Sarajeva tokom prošle i pretprošle noći psihički i fizički maltretirala njenu gošću (1995.) godište iz Sarajeva'', rekao je Marić nadodavši da u prijavi stoji da ju je protiv njene volje prisiljavao na intimni odnos.


Navodi se da je M.B. lišen slobode i službenim vozilom prevezen u Mostar. S navedenim slučajem je upoznat nadležni tužitelj, a rad su nastavili policijski službenici Sektora kriminalističke policije MUP-a HNK.

Inače, Brkić je od ranije poznat javnosti po svojim ispadima, te je proglašen krivim za saobraćajnu  nesreću u januaru 2014. godine u kojoj su teško ozlijeđene tri pješakinje. Poslije udesa, Brkić je podvrgnut testu na n.rkotike, a u krvi mu je konstatirano prisustvo psihoaktivne supstance amfetamin. Brkić se na zadnjem ročištu izjasnio da nije kriv. Sud je tada naložio liječenje u psihijatrijskoj klinici te oduzimanje vozačke na jednu godinu.


Portal Radiosarajevo.ba je u više navrata pokušao kontaktirati Ljudevita Marića za službenu potvrdu informacije, no on ne odgovara na pozive. Potvrdu informacije nosu  mogli dobiti ni od bivših advokata Mirzada Brkića.

S druge strane,  portal Telegraf navodi kako je uspio dobiti Hanku Paldum. Pjevačica navodno tvrdi da njen sin nije priveden i da su navodi lažni: "Ma kakva je to vijest? Odakle to? Kunem vam se svojim zdravljem i životom, i svim što imam da to nije istina! Ne znam dokle će a traže senzaciju i da pišu takve laži! Eno ga u Sarajevu, to ništa nije istina. Molim vas samo jednu stvar, da me ostavite na miru."

.

.

Izvor: Radiosarajevo

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.