x

Veliki preokret srbijanskog tenisera

Sinner imao Đokovića 'na konopcima', ali je potom uslijedio Novakov spektakl

Novak Đoković plasirao se u polufinale Wimbledona nakon što je velikim preokretom savladao Italijana Jannika Sinnera s 3:2, po setovima 5:7, 2:6, 6:3, 6:2 i 6:2.

Imao je Sinner veliku prednost od 2-0 u ovom meču i Novaka na konopcima, ali se prepao pobjede i na kraju je izgubio dobijenu bitku.

Đoković odlično otvara ovaj meč. Poveo je s 4:1 i činilo se kako će bez ikakvih problema osvojiti prvi set.

Međutim, dolazi do velikog pada u igri srbijanskog tenisera. Sinner je igrao sjajno, pogađao je sve, napravio je dva breaka i osvaja prvi set sa 7:5.


Sinner je i u drugom setu nastavio sa čudesnom igrom. Razbijao je Novaka u svim segmentima igre i drugi set uzima sa 6:2 za velikih 2-0 u setovima.

Đoković ipak nije dozvolio 'metlu' u ovom meču. Uspio je dominantno uzeti treći set (6:3) i vratio se u meč.


Nastavio je Novak s odličnom igrom i u četvrtom setu. Igra italijanskog tenisera se potpuno raspala, a Đoković je to maksimalno koristio te je uzeo četvrti set sa 6:2 za izjednačenje na 2-2.

Đoković u trećem gemu odlučujućeg seta pravi break. Ispostavit će se to kao ključni trenutak meča jer se Sinner više nije mogao vratiti u meč. Nije mu Novak dozvolio ništa do kraja seta kojeg srbijanski teniser dobija sa 6:2 i odlazi u polufinale Wimbledona.


(Sport Sport)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.