x

Premijer liga Bih

Široki Brijeg u 93. minuti stigao do gostujuće pobjede protiv Mladosti

Ekipa Širokog Brijega pobijedila je Mladost u Doboju kod Kaknja u prvom meču 5. kola Premijer lige BiH pogotkom koji su postigli u 93. minuti.

Prvu priliku imali su gosti iz Širokog Brijega. Jurić je ostao sam na sedam metara, ali je glavom šutirao preko gola, da bi sljedeću priliku vrijednu spomena imao Čabraja kada je u 20. minuti Bukvić sjajno odbranio njegov udarac. 


Prvi šut domaći igrači uputili su u 27. minuti kada je Asani s velike udaljenosti pokušao postići gol, ali je Bilobrk bez problema odbranio, a dvije minute nakon toga Mujagić nije najbolje reagovao i propala je dobra situacija pred golom Širokobriježana. 

Do poluvremena je još Begonja imao šansu, no Bukvić je opet dobro reagovao.


Na početku drugog poluvremena, tačnije u 48. minuti, Mladost je imala veliku priliku. Guzina je probio po krilu, lopta je stigla do Asanija, a on šutira preko gola, da bi nakon toga gledaoci gledali poprilično nezanimljivih 40 minuta.


Ipak, kada su svi očekivali kraj, Široki Brijeg stiže do pobjede. Bernardo Matić u 93. minuti nakon odličnog centaršuta iz kornera postiže pogodak i donosi veliku pobjedu svojoj ekipi.


(Klix)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.