x

Bordo tim poveo, ali ostao bez bodova na Pecari

Široki preokretom do pobjede nad Sarajevom

Fudbaleri Širokog Brijega pobijedili su Sarajevo na Pecari rezultatom 2:1 u derbi susretu 19. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Široki bolje ulazi u ovaj meč. Kontrolisali su igru od prve minute, ali nisu uspijevali da stvore nijednu ozbiljnu šansu pred golom gostiju iz Sarajeva.

Uvodnih 20-ak minuta nije ponudilo gotovo ništa. Sarajevo uspijeva da uspostavi terensku inicijativu, a u 28. minuti propuštaju veliku šansu. Nakon kornera, Anel Hebibović šutira prema golu Širokog, a loptu sa gol-linije izbacuje Dino Ćorić i spašava domaće.

Potom Široki ponovo preuzima teresku nadmoć. Imali su nekoliko opasnih napada po gol Sarajeva, a najveću šansu propušta Luka Menalo u 40. minuti. Izašao je sam pred Pavlovića koji mu skida zicer, da bi u nastavku akcije Ćorluka loše šutirao i propada velika šansa.

Na poluvrijeme se u derbiju kola otišlo sa nepopularnih 0:0, da bismo u nastavku meča ipak vidjeli golove.

Iako je Široki stvorio bolje šanse, Bordo tim u 64. minuti koristi svoju priliku. Nakon gužve u kaznenom prostoru, pogađa Emir Halilović na debiju za prednost od 0:1.

Ipak, samo tri minute kasnije domaći su poravnali. Luka Menalo skače najbolje nakon kornera i pogađa mrežu Pavlovića za 1:1.

Imalo je Sarajevo šansu preko Rahmanovića u 80. minuti da dođe do vodstva. Ipak, veznjak Bordo tima promašuje prazan gol, da bi samo minut kasnije stigla kazna. Josip Ćorić je iskoristio grešku odbrane gostiju i pogodio je usamljen u kaznenom prostoru za 2:1.

Do kraja se rezultat nije mijenjao. Široki je došao do velikog preokreta i važne pobjede pred nastavak sezone.


(SportSport.ba)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.