x

Sjajna Ajna Talić osvojila dvije srebrene medalje

Ove subote održan je drugi po redu plivački miting “Plivački (re)start 2021” u organizaciji plivačkih klubova “Sport-Time” i “Spid” iz Sarajeva. Na Olimpijskom bazenu “Otoka” u Sarajevu učestvovalo je 400 takmičara iz 24 kluba iz Crne Gore i Bosne i Hercegovine.

Na ovom takmičenju učešće je uzeo i naš Klub, a predstavljale su ga dvije simpatične i brze plivačice – Danja Alikalfić i Ajna Talić. Obje plivačice su na ovom takmičenju ispunile cilj koji je trener stavio ispred njih, a osvojene su i dvije medalje.

Ajna Talić (2012) je ostvarila odličan uspjeh i osvojila dvije srebrne medalje. Druga je bila u disciplinama 25 metara prsno i delfin, dok je na 25 metara leđno medalja izmakla za malo i na toj disciplini je ostvarila plasman na četvrto mjesto. U ukupnom bodovnom poretku Ajna je u svojoj kategoriji zauzela sjajno treće mjesto!

Danja Alikalfić (2011) je ostvarila plasman na peto mjesto u disciplini 25 metara prsno. Cilj nastupa na današnjem takmičenju bilo je ponavljanje svojih najboljih vremena, a Danja je u tri od četiri discipline oborila svoje lične rekorde što je iznad svih očekivanja, najviše radi zdravstvenih problema u prethodnom periodu.

Ekipa Plivačkog kluba “Velež” nastavlja sa pripremama za nova takmičenja od kojih je prvo na programu već za dvije sedmice.

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.