x

Zagrepčani ispali i pored pobjede

Sjajni Dinamo nije mogao do čuda, Gojak žrtva sudija, parola BBB-a će obići svijet

Dinamo se oprostio od Evrope pirovom pobjedom nad Sevillom.

Zagrepčani su pokazali snagu i pobijedili jednu od najboljih evropskih ekipa, ali nisu uspjeli proći u osminu finala Europa lige.

Na Maksimiru je gostovala Sevilla koja je poražena s minimalnih 1:0, ali pobjeda Španaca od 3:1 iz prvog duela je bila krucijalna za prolazak.


Jedini gol na meču viđen je u 65. minuti kada je Oršić postigao gol iz penala poslije Acuninog igranja rukom u svom kaznenom prostoru.

Amer Gojak je bio starter, a veznjaka je zamijenio Luka Menalo 15-ak minuta kraja. Gojak je u prvom poluvremenu bio i žrtva sudijskog kriterija.

Dojam je da je sudija Letexier iz Francuske mogao svirati penal za Modre nakon što je Gojak pao u kaznenom prostoru, ali to se nije desilo.


Inače, prvak Hrvatske je tokom meča zaista imao fantastičnu podršku s tribina. Bad Blue Boysi su u nekoliko navrata i skandirali za pomoć Ukrajini.

U jednom trenutku među najvatrenijim navijačima Dinama okačena je i parola na engleskom jeziku na kojoj je pisalo: "Podrška ukrajinskom narodu".

Nakon ispadanja iz Europa lige Dinamo se okreće HNL-u gdje ga čeka velika borba za titulu zajedno sa Hajdukom i Osijekom.


(Sport Sport)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.