x

Slovenac zabio 30 poena

Sjajni Dončić nedovoljan Mavsima, Rocketsi nižu poraze

Houston Rocketsi su nastavili s lošim partijama, dok su domaći poraz iznenađujuće upisali i Dallas Mavericksi.

Rocketsi su poražen četvrti put u nizu, sada je uspješnio bio Orlando Magic i to sa ubjedljivih 126:106. Najefikasniji u pobjedi gostiju bio je Dj Augustin sa 24 poena, dok je značajan doprinos sa po 16 poena i skokova dao Nikola Vučević.

Sasvim očekivano najefikasniji kod poraženih domaćina bili su dvije najveće zvijezde Russel Westbrook (24) i James Harden (23). S četiri poraza u nizu Rocketsi tone na tabeli i trenutno su šesta ekipa Zapada.

Na svom parketu poraz tijesnim rezultatom su upisali Dallas Mavericksi. Indiana Pacersi su slavili 109:112. Domaći nije pomoglo još jedno sjajno izdanje Luke Dončića od 36 poena i 10 skokova. Goste je sa 20 poena i 17 skokova predvodio Domantas Sabonis.

Produžeci su igrani u Clevelandu gdje su domaći Cavaliersi pobijedili San Antonio Spurse 132:129. U susretu sa nekoliko velikih preokreta na kraju su se bolje snašli domaći predvođeni Andreom Drummondom koji je meč završio sa 28 poena i 17 skokova.

Pobjede su još upisali New York Knicski nad Detroit Pistonsima 96:84, zatim Miami Heat nad Washington Wizardsima 89:100 te Toronto Raptorsi nad Sacramento Kingsima 113:118.


(Sport Sport)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.