x

Manchester City uvjerljiv

Sjajni Gabriel Jesus je ponovo "telefonirao", večeras dva puta, golčina Rodriga

Manchester City je večeras gostovao kod Burnleyja i slavio je s 4:1.

Građani su nedavno remizirali s Newcastleom, pa su se udaljili od titule jer im je Liverpool otišao na +11. Međutim, tim Pepa Guardiole večeras nije dozvolio novo razočarenje.

Aktuelni prvak je na gostovanju kod Burnleyja imao dosta posla, ali očekivano je slavio i nije dozvolio Burnleyju da priredi senzaciju.

Junak pobjede gostiju bio je Gabriel Jesus. Brazilac je postigao sjajan pogodak u 24. minuti, a u nastavku je još jednim lijepim golom ovjerio tri boda svojoj ekipi.

U 69. minuti sjajni Rodrigo je postigao eurogol za City, a do kraja se u strijelce upisao još i Mahrez, koji je nakon solo akcije lijepo pogodio udarcem sa nekih 16-17 metara. Burnley je ubrzo, u 90. minuti, stigao do utješnog gola, a postigao ga je rezervista Brady.

City je uspješno odradio ovaj meč, no sada se nada da Liverpool neće uspjeti da savlada Everton u sutrašnjem gradskom derbiju. Inače, opet će Redsi pobjeći na zaista ogromnih 11 bodova razlike.

Nešto ranije večeras svoj meč ovog kola odigrali su Crystal Palace i Bournemouth, a domaćin je slavio iako je dobar dio utakmice igrao s igračem manje.

Stoper Sakho je dobio direktan crveni karton još u prvom dijelu nakon oštrog starta, ali je u drugom dijelu Palace golom rezerviste Schluppa došao do bitne pobjede.


(Sport Sport)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.