x

Euroliga, 23. kolo

Sjajni Spanoulis odveo Olympiakos do pobjede nad Valencijom

Olympiakos je nakon nekoliko loših rezultata u Euroligi večeras u susretu 23. kola došao do treće vezane pobjede. Grčka ekipa je na svom parketu savladala Valenciju rezultatom 80:70.

Domaći su odlično otvorili susret i prvu četvrtinu riješili u svoju korist rezultatom 22:11, ali je Valencija u drugoj dionici uvratila odličnom serijom i na odmor otišla sa samo jednim poenom zaostatka (40:39).

Ipak, Olympiakos ponovo "dodaje gas" u trećoj dionici i ponovo stiže do dvocifrene prednosti (+11). Valencija je međutim polovinom zadnje četvrtine uspjela ponovo drastično smanjiti zaostatak i prići na -2. Ipak, nova serija Olympiakosa je bila dovoljna da ova ekipa na kraju slavi i poprilično ubjedljivu pobjedu.

Pobjedničku ekipu je predvodio sjajni Vassilis Spanoulis sa 25 poena i devet asistencija, dok je Nikola Milutinov dodao 15 poena i šest skokova.

Kada je u pitanju Valencija istakao se San Emeterio sa 19 ubačenih poena.

Pobjedu na svom terenu je upisala i Unicaja i to protiv Maccabi Tel Aviva rezultatom 83:69.

Nakon neizvjesnog prvog poluvremena Unicaja je odličnom igrom u nastavku, a posebno u samom finišu susreta, došla do uvjerljive pobjede.

Domaću ekipu je do pobjede predvodio Nemanja Nedović sa 15 poena, dok je jedan manje dodao McCallum. Kod Maccabija je najefikasniji bio DeAndre Kane sa 15 poena.


(SportSport.ba)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.