x

Sjajno druženje i drugog dana: Peti Porsche Coffee Fest zadovoljio ukus najizbirljivijih poznavatelja kafe iz regiona! (GALERIJA)

Na najvećem festivalu kafe, čaja, čokolade i prateće opreme u regionu 5. Porsche Coffee Festu, održanom u My Faceu u Sarajevu, predstavljeno je 30 izlagača i promovisana umjetnost pravljenja savršene kafe u okviru takmičenja Sarajevo Latte Art Challenge.

- Ponosni smo što smo zahvaljujući partnerima i sponzorima po peti put uspjeli pokazati najnovije trendove u proizvodnji kafe, kao i dodijeliti nagrade za najuspješnije u ovoj branši, kazao je direktor festivala Dejan Radović.

U radionicama i degustacijama uživali su brojni građani, koji su se uvjerili da je Sarajevo grad u kojem se popije najviše kafe u regionu. Izlagači iz Bosne i Hercegovine, zemalja regiona i Evrope zahvalni su na uspješnoj organizaciji festivala na kojem, kako kažu, dobiju širu mogućnost prezentiranja svojih proizvoda i ostvarivanje saradnje sa najboljim kompanijama, ugostiteljima i hotelijerima.


Na Porsche Sarajevo Coffee Festu upriličeno je najveće internacionalno takmičenje barista u regionu Sarajevo Latte Art Challenge, na kojem se 25 barista iz zemalja regiona i Kipra takmičilo u dvije kategorije - klasično crtanje mlijekom po kafi u tehnici free pour i takozvana latte art mega, gdje se gledao način serviranja, prezentacija i dekoracija.

Za veliki doprinos u organizaciji i promociji ovog festivala i takmičenja zahvalnice su dodijeljene, između ostalog, Timuru Kahroviću koji je ujedno i organizator Sarajevo Latte Art Challengea kao i sudijama Zoranu Trkulji, Vukoti Kaziću, Davidu Nišiću i Denisu Memiću.


Pobjednik takmičenja je Sanin Kadić. Prvo mjesto za Bosnu i Hercegovinu i drugo ukupno osvojio je Semir Mustafi. Treće mjesto ukupno pripalo je Tomislavu Iks Staničiću.

Najuspješnija žena na takmičenju proglašena je Pina, koja je osvojila i drugo mjesto za BiH, a treće mjesto za BiH pripalo je Laili Mušić. Najšarmantniji takmičar je Igor Nuždić.

U okviru druge kategorije specijalnu nagradu za najbolji dizajn, vaučer od 500 eura, dodijelio je dizajner i partner projekta Adnan Memić i to Nikoli Ivanoviću.


Također, specijalna nagrada OZ bartening dodijeljena je Adnanu Mušiću.

Takmičare je ocijenjivao stručni žiri u sastavu: Denis Memić iz BiH, Zoran Trhulja iz Hrvatske, Vukota Kazić iz Crne Gore i David Nišić iz Srbije.

Ove godine generalni sponzor festivala bio je Porsche Sarajevo, koji je posjetiteljima predstavio kompletnu gamu Volkswagen privrednih vozila.

Također, organizaciju su podržali Ministarstvo privrede Kantona Sarajevo i BH Pošta.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

Foto: Mirnes Mašić

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.