x

Premijer liga BiH, 29. kolo

Sjajno prvo poluvrijeme na Tušnju i pobjeda Zvijezde 09 nad Tuzla Cityjem za bijeg u mirnu luku

Duelom Tuzla Cityja i Zvijezde 09 na Tušnju danas je zatvoreno 29. kolo Premijer lige BiH. Na Tušnju je viđena zanimljiva predstava, a pobjedu rezultatom 1:3 su slavili gosti iz Stanišića.

Sami početak susreta nije donio previše uzbuđenja. Domaći su na otovaranju imali terensku inicijativu, ali nije bilo većih šansi.

Ipak, u 14. minuti gosti stižu do vodstva. Fudbaleri Zvijezde 09 su sjajno istrčali kontru, a istu je odličnim lob udarcem završio Govedarica.

I nakon gola Govedarice za 0:1 Tuzla City je nastavio sa svojim igrom. Imali su domaći inicijativu, a ona im se isplatila u 23. minuti kada su stigli do poravnanja preko Voje Ubiparipa koji je iskoristio lošu reakciju odbrane gostiju i pogodio za 1:1.

Nakon izjednačenja Tuzla Cityja gledala se žestoka broba dvije ekipe na sredini terena, a onda furioznih nekoliko minuta Zvijezde 09 za dva brza gola.

Prvo je u 35. minuti Zvijezda 09 stigla do novog vodstva sjajnim volej udarcem "iz prve" Huseinbašića, da bi samo par trenutaka kasnije Miljan Govedarica postigao svoj drugi gol na utakmci za 1:3. Ponovo je Govedarica krunisao odličnu kontru svog tima. Prethodno su domaći pogriješili na sredini.

Na odmor se otišlo prednošću gostiju od 1:3, a otvaranje nastavka je ponovo donijelo inicijativu Tuzla Cityja.

Ipak u drugom poluvremenu je bilo manje uzbuđenja nego u prvom.

Pokušavali su domaći preko Murge i Stojčeva koji je ušao u igru sa klupe, dok je Zvijezda 09 i dalje bila najopasnija kada je pred golom protivnika bio Govedarica. Ipak, većih prilika nije bilo.

Do kraja je ostalo 1:3, pa je Zvijezda 09 upisala veliki trijumf.

Zvijezda 09 je tako vezala dva trijumfa u PL, a sa današnja tri boda je stigla do ukupno 34 i u dobroj je poziciji kada je opstanak u pitanju.

Tuzla City je ostao 10. sa 30 bodova, šest više od Krupe u zoni ispadanja.


(Sport Sport)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.