x

nastavlja tradiciju

Skaka darovao majku i prvorođenu bebu u Sarajevu: Merjem, dobrodošla na svijet!

Gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka, posjetio je Opću bolnicu u Sarajevu, gdje je jutros rođena prva beba u glavnom gradu BiH.

Gradonačelnik je majci Melihi Rahić i bebi uručio poklone u ime Grada Sarajeva.

"Lijepa tradicija obilaska i darivanja prvorođene bebe u novom kalendaru koju Grad Sarajevo njeguje, nije izostala ni u uslovima koje diktira koronavirus. Brinemo o našim najmlađim sugrađanima koji su budućnost ovog grada. Želimo da imaju bezbrižno djetinjstvo i odrastaju u uređenom Sarajevu", rekao je Skaka.


Također, Skaka je iskoristio priliku da čestita roditeljima na rođenju djevojčice Merjem.

"Radost rođenja nas na najljepši način uvodi u 2021. godinu, za koju se svi nadamo da će biti znatno bolja od prethodne. Merjem, dobrodošla na svijet. Upućujem iskrene čestitke roditeljima koji su dobili najljepši novogodišnji poklon", izjavio je gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka.


Pored posjete majci i bebi, gradonačelnik Skaka posjetio je i uposlenike Odjela za ginekologiju i akušerstvo Opće bolnice u Sarajevu.

Podsjetimo, kako su jutros i potvrdili iz Opće bolnice za Klix.ba, prva beba je rođena u 6.40 sati. Beba je teška 3220 grama i duga 51 centimetar.

.


Izvor: Klix

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.