x

Skandal na ispraćaju stradalog dvogodišnjaka: Pop odbio da sahrani malog Filipa!

Nikad tužniji dan za stanovnike malog mjesta Radičević kod Bečeja. Dvoipogodišnji Filip V., koji je stradao kada ga je pred očima roditelja udario kvad kojim je upravljao Igor B. (35), sahranjen je uz zvuke violine. Ispraćaj je obilježio i skandal koji je napravio lokalni sveštenik odbivši da dijete isprati na vječni počinak jer nije bio kršten.

- Ovo je sramota za pravoslavlje i opštinu Bečej. Sveštenik nije došao na sahranu jer malog Filipa nisu stigli da krste. Pa zar dijete nije zaslužilo da mu se održi opelo i da mu se oproste njegovi djetinji grijesi. Kako ga nije sramota od boga ako već nije od ljudi - rekao je očajni kum porodice upokojenog dječaka tokom sahrane i poručio popu da treba da se stidi, a mještane pozvao da ga bojkotuju u svim prilikama.


- Sram da ga bude. Zna da naplaćuje po 300 eura. Mališan ništa nije kriv, umro je nasilnom smrću. Pozivam sve mještane da ga ni za šta više nikada ne zovu. Ti, mali anđele naš, putuj spokojno. Neka ti je vječna slava - tužno je izgovorio kum, nakon što je plavokosi i uvijek veseli dječak Filip sahranjen u bijelom sanduku na lokalnom groblju.


Dijete je ispraćeno uz jecaje, kuknjavu i jauke roditelja, majke Marine i oca Saše, mnogobrojne rodbine, prijatelja i komšija koji i dalje ne mogu da vjeruju da je saobraćanja nesreća zauvijek otrgla Filipa od njih. Uz zvuke violine, koji su otopili i najtvrđa srca, ispraćen je mali Filip, koji je stradao u ponedjeljak uveče u rodnom mjestu, dok se s roditeljima i starijim bratom Nikolom vraćao sa dječjeg rođendana.


- Anđele majkin, srećo moja. Filipe moj, voli te mama - ponavljala je neutješna majka Marina, jedva koračajući uz slomljenog supruga, dok su išli za sandukom od kapele do grobnog mjesta.

Majka nije izdržala ogroman bol, zajaukala je i pala u nesvijest u trenutku dok su spuštali njeno čedo u raku. Nesrećoj ženi su pritrčali u pomoć i polivali je vodom dok nije došla k sebi. Pritrčao joj je i suprug Saša, koji je od nemoći zaridao i u očaju psovao sudbinu: "Zašto? Zašto u p...u m..erinu", spustivši se na zemlju pored Marine i zarivši glavu u njeno rame.

.

.


Izvor: Republika.rs

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.