x

Prvi dan umjetničkog klizanja

Skenderija ponovo odisala umjetnošću

Umjetničko klizanje konačno se vratilo u sarajevsku Skenderiju, a sinoć je održano takmičenje u ženskoj i muškoj konkurenciji.

Disciplina umjetničkog klizanja će biti u nekoliko izdanja u naredna dva dana, a na kraju će se sabirati bodovi iz svih takmičenja, te će nakon toga biti uručene medalje.

U ženskoj konkurenciji koja se održala u Skenderiji briljirala je ruska takmičarka Anna Shcherbakova koja je oduševila sudije svojim izdanjem. Ona je bila ubjedljivo prva danas s osvojenih 72,57 bodova.

Međuti, nekoliko takmičarki će imati šansu da stignu Shcherbakovu u narednim danima jer ne zaostaju tako mnogo. Na drugom mjestu je bila italijanska takmičarka Aucrezia Beccari sa 58,91 bodova, dok je treća završila Anastasia Arkhipova iz Ukrajine sa 58,58 bodova.

Veoma blizu još su Alina Urushdze (Gruzija), Eva-Lotta Kiibus (Estonija), Anais Coraducci (Švicarska) i Julia Lang (Mađarska) koje imaju također preko 50 bodova iz sinoćnjeg izdanja.

U muškoj konkurenciji će biti dosta uzbuđenja do kraja. Sinoć je najbolji bio ruski takmičar Ilya Yablokov koji je imao 74,76 bodova, a iza njega je estonski predstavnik Mihhail Selevko sa 68,31 bodova. Na trećem mjestu bio je Kims Georgs Pavlovs iz Latvije sa 59,80 bodova.


(Sport Sport)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.