x

Skinimalizam – novi beauty trend za 2021. godinu

Ako ste se zapitali kako će izgledati 2021. kada su beauty trendovi u pitanju evo odgovora…

Na glasu je sjajan, održavan ten bez pretjeranih akcenata, a jedna drevna vještina mogla bi se ušunjati u našu jutarnju i večernju rutinu i potpuno zamijeniti skupe preparate. Barem tako kaže Pinterest koji je izbacio listu trendova koje predviđa za 2021. godinu.

Joga za lice

Starinski načini održavanja elastičnosti kože ponovo postaju moderni, a osim što su efikasni, velika je prednost što su besplatni. Ipak za jogu lica potrebno je uložiti trud i biti dosljedan i ponavljati vježbe svaki dan, baš kao da se radi o mišićima tijela. Na Pinterestu su sve traženiji foto i video tutorijali, koji objašnjavaju kako vježbama za lice pomladiti svoj izgled. Vrijedi probati!


Skinimalizam

Ovaj novi izraz u svijetu ljepote označava šminku koja je toliko jednostavna da izgleda kao da je uopšte nemamo. Ipak, nije riječ o “no make up” izgledu na koji smo navikli, jer je važno uz pomoć hajlajtera ili baze s česticama koje odbijaju svjetlost, koži pružiti zdrav sjaj, a ne matiran izgled. Gotovo neprimjetne nijanse sjenki, rumenilo koje tek ovlaš ističe konture, sjaj na usnama i tračak maskare dovoljni su za “skinimalizam” kojim se imitira zdrav, mladalački izgled kože čak i kad pravo stanje nije takvo.

Sjaj, sjaj i još više sjaja

Trend “skinimalizma” za sobom će povući i veliku potražnju za proizvodima koji će osigurati blistavost tena. Žene koje luduju za beauty trendovima, proizvodima za postizanje sjaja daju prednost i pred do sada omiljenim puderom pa traže hajlajtere, svjetlucave pudere u prahu, baze iluminatore i sjajeve koje su odobrili beauty stručnjaci i slavni influenseri. Ipak, “staklenast” sjaj ne treba zamijeniti šljokicama koje više nisu tako popularne.

Kozmetički proizvodi koje je moguće napraviti kod kuće

Pandemija je napravila svoje i ostavila nevjerovatan trag i u svijetu kozmetičke industrije. Ljudi se sve više okreću sebi i prirodi, a s obzirom na novonastalu finansijsku situaciju mnogih, želju za luksuznim proizvodima u blještavim pakovanjima zamijenilo je pitanje – kako kvalitetnu kozmetiku za njegu lica, kose i tijela napraviti kod kuće, bez probijanja budžeta. Maske za lice i kosu, kremice i kupke koje pravimo sami biće veliki hit 2021. godine, predviđaju beauty prognostičari.


(Ljepota i zdravlje)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.