x

Škoda

Škoda od 1999. isporučila više od 1.25 miliona 4×4 vozila

Sveobuhvatna ponuda 4×4 uključuje šest serija modela, četiri varijante modela i tri koncepta motora

Stručnost za pogon na sve točkove od 1999: Octavia Combi – prvi Škoda moderni proizvodni model s 4×4 pogonom

Škoda Kodiaq 4×4: najprodavaniji Škoda model s pogonom na sve točkove u 2022.

Škoda Auto je sprovela prve testove koji su uključivali 4×4 vozila još 1940-ih, a modeli s pogonom na sva četiri točka sastavni su dio proizvodnog portfolija češkog proizvođača automobila od 1999. Nakon prve generacije modela Škoda Octavia 4×4, Škoda je izbacila brojne druge modele s pogonom na sve točkove. Trenutno je u ponudi šest serija modela, uključujući Enyaq iV i Enyaq Coupé iV sve električne SUV modele, kao i limuzine i karavan modele Octavia i Superb uz Karoq i Kodiaq.

Potražnja za Škoda 4×4 modelima ostaje na visokom nivou; kompanija je proizvela 106.118 vozila s pogonom na četiri točka u 2022.

„Zanimanje za naše 4×4 modele stalno raste od lansiranja prve Octavia Combi 4×4 1999. godine. Ključni pokretač ovog razvoja je snažna globalna potražnja za modele u SUV segmentu. Naš široki portfolio 4×4 modela privlači ljude sa strašću za novim iskustvima i željom da svaki dan otkriju nešto novo. Zovemo ih „savremeni istraživači“. Već više od 20 godina naši modeli s pogonom na sve točkove nude optimalnu vuču na bilo kojoj površini, omogućujući ljudima da napuste utabane staze i učine upravo to – istražuju više.“, kaže Martin Jahn, član uprave Škoda Auto za prodaju i marketing.

Izvor: automobili.ba


KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.