x

jedini primjerak

Škoda predstavila konceptni SUV za bicikliste, dron dio opreme

Kompanija Škoda je predstavila koncept baziran na Karoqu koji je namijenjen ljubiteljima biciklizma.

Radi se o konceptu pod nazivom Karoq Velo koji je ideja Škodinog britanskog dizajnerskog tima, a koji je proveo istraživanje među 1.500 biciklista kako bi se ustanovilo šta oni žele da ima njihov idealan SUV.

Ustanovljeno je da 27 posto biciklista smatra da je veliki problem povratak do vozila u prljavoj i vlažnoj biciklističkoj opremi. Kao rezultat toga Velo je dobio mašinu za pranje veša i kompresor za pranje bicikla tako da biciklisti mogu oprati svoju odjeću i bicikl nakon završetka vožnje.

Koncept je opremljen i alatom za popravak bicikla i probušenih guma, a LED sistem osvjetljenja će pomoći da biciklisti to bez problema mogu učiniti i noću.

Osim dva slota za bicikla na konvencionalnom krovnom nosaču, Velo može prevoziti i treći bicikl u prtljažniku gdje se postavlja na postolje koje ga osigurava.

U opremu koncepta spada i Follow Me dron koji može pratiti bicikliste tokom vožnje i praviti fotografije, a potom se vratiti i sletjeti na automobil. Snimci se mogu odmah uploadovati na internet zahvaljujući Wi-Fi hotspotu koji posjeduje Velo.

Automobil ima i funkciju hitnog poziva koja se može aktivirati i tako poslati poziv Škodi s ciljem dobijanja hitne asistencije.

Karoq Velo je unikatni koncept koji nije na prodaju, ali je savršeno funkcionalan primjerak koji će se koristiti kao vozilo za podršku u narednim mjesecima.

Škoda je nedavno predstavila Mountiaq, offroad pickup verziju većeg SUV-a Kodiaq koji su napravili studenti.


(Klix)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.