x

Škoda predstavila Kushaq

Nakon tri "udarna" modela - Kodiaq, Karoq i Kamiq, namijenjena, prije svega, evropskom tržištu, Škoda kreće da "napada" i druga tržišta, tačnije kontinente, te je upravo predstavljen još jedan krosover po imenu Kushaq.

Vozilo spada u klasu kompaktnih krosovera, a namenjeno je rastućem indijskom tržištu, u okviru VW ambicioznog INDIA 2.0 projekta. Za osnovu se koristi MQB-A0-IN platforma kao verzije modularne MQB osnove, namijenjena indijskom tržištu.

Vizuelno, i Kushaq prati aktuelni dizajnerski pravac Škode, već viđen kod pomenutih SUV i krosover modela namijenjenih Evropi, sa izduženim svjetlosnim grupama i LED dnevnim svijetlima, praćenim velikim, višeugaonim grilom.


Za pogon su zaduženi TSI benzinski turbo motori, i to osnovni trocilindarski 1.0 TSI od 115 konjskih snaga, kao i snažnija četvorocilindarska 1,5-litarska TSI jedinica od 150 "konja". Snaga se na točkove prenosi putem 6-stepene manuelne ili automatske transmisije, a opciono je u najvišem paketu dostupan i 7-stepeni DSG menjač, prenosi Telegraf.

Da je puno pažnje posvećeno i enterijeru, potvrđuje i činjenica da pored standardnih komponenti viđenih na ostalim Škodinim evropskim modelima, Kushaq raspolaže i displejom infotejnment sistema dijagonale od 10 inča, a uparivanjem sa mobilnim telefonom, dobija se i mogućnost korišćenja navigacije.


Cijena vozila na indijskom tržištu, preračunato u evropsku valutu, startuje od oko 10.500 evra, dok bi najopremljenija verzija trebala da košta nešto ispod 20.000 evra.


(Nezavisne novine)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.