x

Škoda predstavila policijsku Octaviju RS

Škoda je predstavila specijalnu verziju modela Octavia namijenjenu policiji u Velikoj Britaniji.

Automobile češkog proizvođača koriste snage reda mnogih zemalja, uključujući i našu, a Octavia RS vjerovatno je predmet želja mnogih policajaca.

Kako i ne bi bila kada je pokreće 2.0-litarski TSI turbo-benzinac sa 245 "konja", koji omogućava da automobil od 0 do 100 km/h stigne za samo 6,7 sekundi.

Snaga se u ovom slučaju prenosi na prednje točkove putem 7-stepenog automatizovanog DSG mjenjača sa duplim kvačilom, mada se u standardnoj verziji isporučuje sa 6-brzinskim manuelnim mjenjačem.

Patrolna verzija stiže u bojama spoljašnjosti koje su karakteristične za vozila britanske policije, a opremljena je audio-vizuelnom signalizacijom i svim ostalim neophodnim "gedžetima".

Oprema takođe uključuje grejena prednja sjedišta i multifunckionalni kožni volan sa polugicama za manuelnu promjenu stepena prenosa.

U zavisnosti od jednice koja je duži, policijska Octavia RS može imati i neke specifične dodatke, poput specijalnih kamera ili klimatizovanog odjeljka za službene pse.

Inače, Škoda osim TSI verzije nudi RS verziju sa TDI dizel motorom od 200 KS, ali britanska policija neće koristiti ovaj model.


(Nezavisne novine)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.