x

Škoda Scala – šta skriva kamuflaža?

Škoda Scala je predstavljena krajem 2018. godine, a kada se pojavila na tržištu tokom 2019., zamijenila je dosta popularan model Rapid.

Drugačije rečeno, Scala je rangirana između aktuelne Fabie i Octavie, a koristi MQB A0 platformu, te nudi veoma prostranu unutrašnjost.

Koliko je Scala uspješan model, možda najbolje govori uporedni test kojeg je sproveo ugledni njemački autozeitung.de

Iako je Scala relativno nov model, u Mlada Boleslavi su odlučili da je osvježe, da bi zadržali dobre tržišne pozicije, pa se može očekivati da će obnovljena Scala stići na tržište u drugoj polovini 2022. godine.


Špijunski fotografi su snimili testni prototip sa kamuflažnim folijama na prednjem i stražnjem dijelu vozila. Ispod kamuflaže je vidljivo da je prednja rešetka drugačije formirana, odnosno da je nešto uža i viša,, kao i da prednja svjetla imaju drugačiju grafiku.

Izmjene na stražnjem dijelu je nešto teže zapaziti, ne samo zbog kamuflaže, već i zbog prikolice.

Naime, vidljivo je da je testni prototip natovaren i da su opruge sabijene do maksimuma, a zakačena teška prikolica dodatno otežava vožnju.


Zbog toga se može pretpostaviti da Škodini inženjeri testiraju novi motor (ili pogonsku varijantu), ili novi mjenjač (što je manje vjerovatno).

Zanimljivo je da je suvozač tokom vožnje bio toliko skoncentrisan na okolinu da je primijetio špijunskog fotografa i uzvratio mu snimanje (mobitelom).


(Sport Sport)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.